Județul Constanța, pe locul 17 după rezultatele la Evaluarea Națională. Cum a reușit Cluj să fie pe 2

eleve-elevi-scoala

În topul rezultatelor la Evaluarea Națională VIII 2023-2024, înainte de contestații, județul Constanța este pe locul 17. Vestea bună este că a urcat cu 5 poziții față de anul anterior, cea proastă este suntem totuși în afara top 15.

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în acest an în București, unde 88,3% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională 2024 au obținut media cel puțin 5. Topul este completat de Cluj – 85,9%, Brăila – 80,3%, Prahova – 80,2% și Galați – 79,1%.

Sursa: Ministerul Educației

În ceea ce privește ierarhia națională pe tranșe de medii, județul Constanța:

– se situează pe poziția 12, pe intervalul de medii cuprins între 9,50-9,99;

– se situează pe poziția 13, pe intervalul de medii cuprins între 9,00-9,50;

– se situează pe poziția 11, pe intervalul de medii cuprins între 8,50-8,99.

În ceea ce privește mediile obținute de elevii din cele 155 unități de învățământ din județul Constanța:

– 28 de unități de învățământ au obținut medii peste 7,00;

– 50 de unități de învățământ au obținut medii sub 5,00;

– media județului este 6,79, sub această medie situându-se 120 de unități de învățământ.

„Cei care au tratat cu seriozitate activitățile de pregătire a elevilor se văd. Din păcate, se văd și cei mulți, care se situează sub media județului și ale căror rezultate afectează ierarhia. Dacă mediile din județul Constanța cuprinse între 8,50 și 10 ne situează pe un loc mult mai bun, înseamnă că unitățile de învățământ situate sub media județului trebuie să depună efort susținut în următorii ani școlari. De altfel, ierarhia față de simularea națională este, în bună măsură, aceeași. Diferențele sunt date de cei care au folosit adecvat timpul scurs între ultima simulare județeană și luna iunie.”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Exemplul Cluj

Clujul are și în acest an rezultate excepționale la acest important examen în parcursul elevilor. Rata de promovabilitate în urma afișării primelor note la Evaluarea Națională este de 85,9%, ceea ce situează Clujul pe pe locul al doilea la nivel național, București având 88,3%. De asemenea, 6 elevi înscriși la școlile din municipiul Cluj-Napoca au obținut nota maximă la cele două materii din cadrul examenului.

Elevii care au obținut note maxime la evaluare fac parte din 5 licee de top din Cluj-Napoca: „Lucian Blaga”, „Avram Iancu”, „Onisifor Ghibu”, „Nicolae Bălcescu” și „Elf”.

„Administrația locală sprijină și investește în sistemul preuniversitar de învățământ din Cluj-Napoca, astfel încât elevii clujeni să poată excela în continuare. Investițiile de la bugetul local și proiectele cu finanțare europeană susțin calitatea infrastructurii educaționale și a procesului educațional din Cluj-Napoca.”, a anunțat primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, după aflarea rezultatelor.

Primăria Cluj-Napoca are în implementare o serie de politici publice pentru susținerea și încurajarea studiului și performanței, precum:

– vouchere culturale și sportive pentru elevi, dar și vouchere educaționale pentru pregătirea digitală a profesorilor;

– gratuități la transportul public pentru elevi;

– autobuze școlare dedicate;

– parteneriat cu clusterul de educație C-EDU – un instrument colaborativ de lucru pentru dezvoltarea ecosistemului educațional clujean;

– Fondul de Inovare și Experiment (FIX) Cluj;

– Gala de excelență „Zece pentru Cluj”;

– programul „Masă Sănătoasă” pentru elevii din Cluj-Napoca;

– alocarea de sume în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru copiii care provin din familii defavorizate. (Municipiul Constanța oferă ghiozdane tuturor elevilor, indiferent de cât de bogați sunt părinții).

„Viitorul Clujului se pregătește în fiecare zi prin investiția consistentă în educație!”, a spus Emil Boc.

Recomandare:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alegeri intercalate: votăm trei săptămâni la rând

joi iul. 4 , 2024
PSD și PNL s-au înțeles ca cele două tururi ale prezidențialelor pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar alegerile parlamentare să fie intercalate pe 1 decembrie, chiar de ziua națională. „Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale si parlamentare. Astfel, ținând cont și de […]

V-ar putea interesa și: