Litoralul românesc se confruntă și în acest an cu un fenomen care îi deranjează pe turiști: invazia algelor.
Odată cu încălzirea vremii, tone de alge au apărut pe malul Mării Negre. Nu sunt dăunătoare sănătății, dar miros urât, mai ales dacă sunt lăsate să putrezească, și nu sunt plăcute la atingere.
Echipele din cadrul Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) acționează în fiecare seară pentru colectarea algelor aduse la mal de valuri pentru ca acestea să nu reprezintă un disconfort pentru turiști și constănțeni.
„Prezența algelor aduse de curenții marini la țărmul mării nu este dăunătoare sănătății. Fenomenele algale sunt naturale și sunt condiționate de numeroși factori cum ar fi: conținutul de nutrienți în apă, turbiditate, curenți de fund, furtuni, temperatura apei, starea generală a ecosistemului, iar mulți dintre acești factori sunt imprevizibili sau depind la rândul lor de alte mecanisme (turbiditatea și conținutul de nutrienți sunt influențate în parte de debitul fluviului Dunărea la gurile de vărsare în Marea Neagră).”, au declarat reprezentanții ABADL.
V-ar putea interesa și:
Sursă foto: ABADL
asta se intimpla dintotdeauna De ce ? asta-i treaba specialistilor Nu avem ? sa-i consultam pe cei de-afara Bine ar fi sa le folosim la ceva : masa verde , supliment la animale sau biomasa