Locuri de muncă plătite cu aproape 10.000 de lei pe lună în Cernavodă

Sucursala din România a companiei sud-coreene KHNP angajează pentru postul de inginer construcţii civile în această perioadă. Candidatul selectat pentru acest post va lucra la Cernavodă, pe perioadă de un an cu posibilitate de prelungire. Salariul cu care sunt ofertaţi candidaţii e de aproximativ 9.600 de lei net lunar, conform anunţului de recrutare consultat de Economica.net.

Sunt eligibili pentru această poziţie absolvenţii unei specializări de licenţă din domeniul de studii Inginerie civilă, care au peste doi ani experinţă relevantă pentru acest post, sunt integri şi care au cunoştinţe solide de limba engleză.

În iunie 2024, Nuclearelectrica şi KHNP au început lucrările la instalaţia de detritiere de la CNE Cernavodă.

La 27 iunie 2023, Nuclearelectrica și Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) au semnat, la Seul, contractul de Inginerie, Procurare și Construcție (EPC) pentru construcţia primei instalații de detritiere (CTRF) din Europa, la CNE Cernavodă.

Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) a fost selectată în calitate de contractant de inginerie, procurare și construcții (EPC) în urma unei proceduri de achiziție publică. KHNP operează o instalație similară pe amplasamentul centralei nucleare Wolsong.

CTRF va îndepărta tritiul din instalaţie folosind o tehnologie românească inovatoare, dezvoltată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea.

Instalația de detritiere de la Cernavodă (CTRF) va fi a treia instalație de detritiere din lume și prima din Europa și va oferi României posibilitatea de a deveni un centru european pentru producția și exportul de tritiu – combustibilul candidat al viitoarelor reactoare de fuziune.

Tritiul, un izotop al hidrogenului, este produs cu precădere în reactoarele cu apă grea cum ar fi CANDU. CTRF va elimina tritiul din apa grea a reactoarelor CANDU şi din instalaţiile de la centrala nuclearoelectrică de la Cernavodă.

Instalația de detritiere (eliminare a tritiului) de la Cernavodă va include mai multe domenii de înaltă tehnologie: separare izotopică în fază lichidă, distilare criogenică și operare în vid înalt.

Durata de finalizare a proiectului este estimată la 50 de luni, iar tritiul produs va fi depozitat în containere specializate sigure și securizate, pregătite pentru utilizare ulterioară.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Schimbare istorică: mai mulți români se întorc din Occident decât pleacă

lun iun. 24 , 2024
Institutul Național de Statistică (INS) a publicat recent datele referitoare la balanța migratorie a României pentru anul 2022, dezvăluind o situație pe care nu am mai întâlnit-o de foarte mult timp: mai multe persoane s-au mutat din Occident în România decât din România în Occident. Tinerii se întorc în România […]

V-ar putea interesa și: