Lucian Ovidiu Heiuș, noul președinte al ANAF

Lucian Ovidiu Heiuș, noul președinte al ANAF

Lucian Ovidiu Heiuș a fost numit azi în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat, de premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Decizia a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial.

„Am cerut noului președinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susținut. Implementarea proiectelor “Radarul mărfurilor” și „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulți bani la bugetul de stat și să asigure un mediu de business concurențial”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Lucian Ovidiu Heiuș a fost parlamentar din partea PNL în perioada 2016 – 2020.

Lucian-Ovidiu Heiuş s-a născut la 13 noiembrie 1965 în Orăştie, judeţul Hunedoara.

A absolvit Facultatea de Mecanică, în cadrul Institutului Politehnic Cluj- Napoca (1990), Facultatea de Ştiinţe Economice în cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj Napoca (1999) şi Facultatea de Management Turistic şi Comercial din cadrul Universităţii Creştine “Dimitrie Cantemir” din Bucureşti (1999). De asemenea, în 2006, a absolvit un master în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” Arad, conform CV-ului publicat pe cdep.ro.

Printre cursurile şi perfecţionările făcute se numără: program de perfecţionare în contabilitate (1991), curs de perfecţionare în negocierea şi derularea contractelor de comerţ exterior (1993), curs de perfecţionare în Contabilitate Marketing- Management (1994), program de perfecţionare în consultanţă fiscală (2007).

A fost inginer cu atribuţii specifice în domeniul producţiei de vagoane de călători şi vagoane de marfă la Întreprinderea Vagoane Arad (1990-1991), inginer cu atribuţii specifice în domeniul producţiei produselor de îmbrăcăminte şi încălţăminte din piele şi blană naturală la SC Favior Vidra SA Orăştie (1991-1993), Şef birou desfacere la SC Favior Vidra SA Orăştie (1993-1997), director comercial la SC Favior Vidra SA Orăştie (1997-1999).

În cursul anului 1999, a fost director la SC HPN Lux SRL Orăştie, iar din 1999 până în 2005 a fost director la SC Fablor Pell SRL Orăştie. A fost director executiv (2005-2009), trezorier şef (2009), director executiv (2009-2012), consilier superior (2012) în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara.

În intervalul 2012-2013, a ocupat poziţia de director general la SC Uzina Mecanică Orăştie, iar în cursul anului 2013 a fost director executiv la Camera Agricolă Judeţeană Hunedoara şi director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Domeniilor Reglementate Specific şi Direcţiei de Buget, Contabilitate Internă, Investiţii şi Achiziţii Publice din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

Sursă foto: Camera Deputaților


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bilanțul incendiului din Năvodari: focul a ars 7 ore, au intervenit peste 70 de pompieri. Pagube importante VIDEO

joi mai 5 , 2022
Peste 70 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au luptat aproximativ șapte ore cu flăcările care au cuprins mansarda unui bloc de locuințe din orașul Năvodari. Alerta a fost dată în ziua de 05.05.2022, ora 11.27, printr-un apel la numărul unic de […]

V-ar putea interesa și: