Luna iulie 2024, a doua cea mai caldă lună iulie din istorie

Luna trecută a fost a doua cea mai caldă lună iulie înregistrată pe planetă, întrerupând o perioadă de 13 luni în care fiecare lună a fost cea mai caldă, conform unui raport al Serviciului pentru Schimbări Climatice Copernicus al Uniunii Europene, citat de Reuters. Această căldură extremă a fost parțial alimentată de modelul meteorologic El Nino.

În iulie, temperatura globală a fost cu 1,48 grade Celsius (2,7 grade Fahrenheit) peste referința preindustrială din perioada 1850-1990. Raportul Copernicus a subliniat că ultimele 12 luni au avut o medie de 1,64 C peste nivelul preindustrial, datorită schimbărilor climatice.

Această lună iulie a înregistrat, de asemenea, cele mai calde două zile din istorie. Copernicus atribuie aceste temperaturi ridicate în mare parte emisiilor de gaze cu efect de seră din industriile bazate pe combustibili fosili. De asemenea, s-a observat o creștere neobișnuită a temperaturilor oceanelor, chiar și în zonele neafectate de El Nino.

„Acest El Nino s-a încheiat, dar magnitudinea creșterii temperaturii globale este asemănătoare cu cea de acum un an”, a declarat Julien Nicolas, cercetător în domeniul climei la Copernicus, pentru Reuters. „Nu am terminat cu recordurile de temperatură care provoacă valuri de căldură… Știm că această tendință de încălzire pe termen lung poate fi legată cu un nivel foarte ridicat de încredere de impactul uman asupra climei”, a adăugat el.

Temperaturi peste medie au fost înregistrate în sudul și estul Europei, vestul Statelor Unite, vestul Canadei, cea mai mare parte a Africii, Orientul Mijlociu, Asia și estul Antarcticii. În schimb, temperaturi apropiate sau sub medie au fost raportate în nord-vestul Europei, vestul Antarcticii, părți ale Statelor Unite, America de Sud și Australia.

Luna iulie 2024 a fost, de asemenea, mai ploioasă decât media în nordul Europei și sud-estul Turciei, în timp ce avertizările de secetă au persistat în sudul și estul Europei.

Gheața marină arctică a scăzut cu 7% sub medie, mai mult decât în 2022 și 2023, dar nu la fel de grav ca scăderea record de 14% din 2020. Gheața marină din Antarctica a fost a doua cea mai redusă în iulie, cu 11% sub medie, comparativ cu 15% sub medie în iulie anul trecut.

Temperaturile globale ale mării rămân aproape de niveluri record, luna iulie a acestui an fiind cu doar 0,1 C sub luna iulie a anului trecut, punând capăt unei serii de 15 luni consecutive de noi recorduri.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Eforie Aqua Park sărbătorește 10 ani de activitate pe 10 august

joi aug. 8 , 2024
Ce părere ai dacă ai participa la un bal mascat ce are loc în cel mai mare parc acvatic din sudul litoralului? Da! Este ceva extraordinar și va avea loc pe data de 10 august pentru a sărbători cei zece ani de distracție la Eforie Aqua Park.  Timp de 9 […]

V-ar putea interesa și: