Marian Crușoveanu, PNL: „Am adresat mai multe întrebări și interpelări guvernului decât toți cei 4 parlamentari PSD din Constanța, la un loc”. Ce spune despre promisiunile din campanie, funcționarea coaliției și alegerile din partid

Marian-Crusoveanu

Marian Crușoveanu, deputat PNL aflat la primul mandat, a făcut, la solicitarea noastră,  scurtă trecere în revistă a primei sesiuni parlamentare. Aflat la primul mandat, politicianul constănțean, membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, s-a concentrat pe promisiunile făcute în campanie în ceea ce privește cu precădere infrastructura. Se disting trei mari proiecte: Alternativa Techirghiol, nod rutier la Medgidia, eliminarea taxei de pod.

„6 luni au însemnat activitate și învățare continuă, astfel încât să pot răspunde exigențelor activității legislative. Am cunoscut și m-am conectat mult mai bine cu o serie de lideri ai partidului din toate județele României, am intensificat colaborarea pe plan dobrogean, în vederea promovării unor proiecte comune.”, spune acesta.

Concret, s-a concentrat pe ceea ce spuneam mai sus: promovarea proiectelor de interes local.

„Activez în Comisia de Transport și Infrastructură și, în decursul acestui mandat, voi promova subiecte care țin de dezvoltarea infrastructurii rutiere.  România se află pe lista neagră a țărilor europene, în care cei mai mulți oameni mor în accidente, iar una din cauze este faptul că țara noastră este codașă la autostrăzi, ceea ce duce la cele mai multe accidente de circulație.  De asemenea, în Parlament am susținut necesitatea implementării de proiecte majore pentru dezvoltarea județului nostru, unul dintre ele fiind ELIMINAREA TAXELOR PE PODURILE DUNĂRENE; de asemenea,  am susținut investiții necesare pentru Portul Constanța, precum și construirea unui spital regional.

Un subiect mai puțin cunoscut opiniei publice, pe care ar fi bine să îl promovăm mai mult, este cel referitor la TRASEUL DE CICLOTURISM EUROVELO 6, care trece prin România și prin județul nostru, care leagă Constanța de Nantes și Marea Neagră de Oceanul Atlantic, un traseu de cicloturism de peste 4450 de kilometri. Cu alte cuvinte, iubitorii de pedalat trebuie să știe că se poate ajunge cu bicicleta din România în Franța. Pe de altă parte, am inițiat demersuri legat de PALATUL REGINEI MARIA, CAZINOUL CONSTANȚA, PORTUL CONSTANȚA, ÎMBUNĂTĂȚIREA SIGURANȚEI RUTIERE.”, spune Marian Crușoveanu.

În cifre, activitatea sa de până acum arată așa: a adresat 26 de întrebări și interpelări, a semnat 17 propuneri legislative și a susținut 13 declarații politice în plenul parlamentului.

„Deși fac parte din PNL, partid aflat astăzi la guvernare, în cele 6 luni, am adresat mai multe întrebări și interpelări guvernului decât toți cei 4 parlamentari PSD din Constanța, la un loc.”, a dezvăluit liberalul.

A promis. Ce a făcut?

Deputatul liberal ne-a vorbit și despre stadiul celor mai importante trei proiectelor pe care le-a prezentat în campania electorală.

„Am luptat pentru toate aceste proiecte, în toate formele posibile, de la interpelări și întrebări adresate Guvernului, la adrese oficiale către instituțiile abilitate, poziții luate în plenul parlamentului și în comisia de specialitate. Cu alte cuvinte, am folosit toate instrumentele care mi-au stat la îndemână, ca parlamentar, pentru a apăra aceste proiecte promovate în campania electorală. Aceste proiecte se află în curs de implementare. Alternativa Techirghiol, deși a obținut toate documentele necesare și, conform științei noastre, era inclusă în PNRR-ul inițial, a dispărut peste noapte, din calculele ministrului transporturilor. De aceea, i-am adresat încă o întrebare ministrului de resort, despre modul în care va fi finanțat acest proiect, având în vedere că și domnia sa s-a angajat, la preluarea mandatului, că va finaliza acest proiect. Încă aștept un răspuns, însă am toată încrederea că, având în vedere că proiectul se află într-o stare avansată, Guvernul va găsi finanțarea potrivită pentru a realiza acest proiect. Profit de această ocazie și îi invit atât pe colegii din USR, cât și pe cei din PSD, AUR dar și grupul minorităților, să intervină, prin instrumentele parlamentare avute la îndemână, în vederea susținerii acestui proiect atât de important pentru județul Constanța.”, a transmis Marian Crușoveanu.

ELIMINAREA TAXEI DE POD este un proiect legislativ inițiat de Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, în legislatura 2016-2020. În ultima dezbatere a comisie de specialitate la care am luat parte, s-a dat aviz pozitiv, iar în toamna acestui an se așteaptă să fie votat de plenul parlamentului acest proiect de eliminare a taxei de pod, pentru ca, cel devreme, la 1 ianuarie 2022, românii și mai ales dobrogenii să fie scutiți de plata acestei taxe.

NODUL RUTIER AL MEDGIDIEI este un proiect aflat în curs de implementare. Conducerea CNAIR a înțeles cât de importantă este această investiție pentru municipiul și județul Constanța și a luat decizia de a pune în aplicare, într-un mod alert, realizarea acestui proiect.

Un parlamentar trebuie să aibă legături strânse cu politicienii din teritoriu. În cazul lui Marian Crușoveanu, cu atât mai mult, cu cât este și secretar general al filialei Constanța.

„Sunt direct implicat în tot ce înseamnă activitatea politică și organizatorică a filialei. Urmăresc atent agenda publică, astfel încât PNL să poată fi mereu conectat la nevoile și realitățile locale. De când este Bogdan Huțucă președintele filialei PNL Constanța, a reușit două lucruri esențiale: să colaboreze foarte bine cu toți primarii și consilierii locali și județeni PNL și să îi susțină în demersurile lor, iar această colaborare s-a văzut în toate alegerile, din 2016 până în prezent. După aproape 20 de ani, a fost ales, în municipiul Constanța, un primar PNL, iar după 16 ani, un președinte al Consiliului Județean tot PNL.”, a subliniat acesta.

În ceea ce privește situația din interiorul partidului, spune că nu există nicio disensiune și că PNL a găsit rețeta de succes, pe care o va continua și în următorii 4 ani.

Noua conducere va decide pe cine susține: Ludovic Orban sau Florin Cîțu

L-am rugat să comenteze și competiția de la nivel național pentru alegerea președintelui partidului.

„Competițiile de orice natură stârnesc, tot timpul, pasiuni. De obicei, aceste pasiuni sunt verbalizate. Evident că presa încearcă să le transforme în delicii, în știri.  Până în momentul de față, nu cred că au existat abateri de bun simț, toate sunt făcute cu respectarea jocului democratic, iar metaforele folosite în anumite discursuri au tendința de a atrage atenția asupra anumitor subiecte. Eleganța discursului există atât din partea președintelui Ludovic Orban, cât și din partea celor care îl susțin pe Florin Cîțu, prim-ministrul României. Sunt convins că, odată ce congresul PNL se va încheia, aceste pasiuni vor reveni pe făgașul, aș zice, ”normal”. Personal, îmi place discursul vioi, energic, echilibrat, iar tipurile de ”înțepături” care există în domeniul politic sunt de înțeles, fac parte din viața unui partid. Istoria PNL a fost mereu dominată de personalități puternice, care, atunci când au ceva de spus, o spun.”, a precizat.

Politicianul a mai spus că la Constanța nu s-a luat o decizie privind susținerea moțiunii Orban sau Cîțu, dintr-un considerent corect, anume faptul că urmează să fie ales un Birou Județean Nou.

„Ar fi fost total incorect ca vechiul birou să susțină una din cele două moțiuni.  După ce vom avea noul birou județean ales pe 26 iulie, vom lua o decizie și vom stabili pe care din cele două moțiuni o vom susține. Au fost și situații în care alte filiale din România au procedat altfel. Noi, la Constanța, am considerat că cel mai bine este ca, după ce vom avea un nou birou constituit și în urma prezentării ambelor moțiuni, Orban și Cîțu, să luăm o decizie pe care o vom susține la congres.”, a declarat.

Coaliția funcționează normal

În ceea ce privește funcționarea coaliției, Marian Crușoveanu spune că aceasta „funcționează în parametri de normalitate”, dar că există și puncte de vedere diferite, în anumite situații, care trebuie armonizate.  

Ar fi utopic ca totul să fie lapte și miere, este imposibil să ne așteptăm la o astfel de situație. Însă, până în momentul de față, coaliția de guvernare a funcționat excepțional de bine și cel mai bine s-a văzut acest lucru, atât la moțiunile simple, cât și la moțiunea de cenzură împotriva guvernului. Guvernarea în coaliție înseamnă negocieri în permanență și dezbateri pentru armonizarea obiectivelor. În fața noastră sunt reforme importante, iar coaliția are de demonstrat că are capacitatea de a transpune nevoile cetățenilor în agenda de guvernare. Nu mă aștept să fie o guvernare ușoară, mai ales că PNL și-a asumat guvernarea într-un moment extrem de critic de criză sanitară, o criză nemaîntâlnită în ultimii 100 de ani. În acele momente dificile, am demonstrat că avem capacitatea, puterea și priceperea de a menține un echilibru economic și social și totodată, încrederea cetățenilor în sistemul democratic. Evident că sunt multe subiecte care necesită o atenție aparte, atât la Constanța, cât și la Mangalia, Ostrov, Hârșova, Medgidia, Cernavodă, teme care țin de educație, sănătate și alte servicii publice la care va trebui să răspundem prin măsuri, în această guvernare.”, a conchis Marian Crușoveanu.

Despre activitatea sa, Marian Crușoveanu a vorbit recent și în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV. O puteți urmări mai jos.



Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Imaginile care au devenit deja istorie: cu mașina pe buza falezei din Constanța

joi iul. 22 , 2021
Imaginea de mai sus a devenit istorie. În ea puteți vedea mașini aflata chiar pe buza falezei din Constanța, în zona portului Tomis. Este unul dintre locurile cele mai căutate de turiști și localnici, pentru că poți observa marea chiar din mașină. Acolo erau amenajate câteva locuri de parcare. Vara […]
faleza-constanta-1

V-ar putea interesa și: