Primăria Constanța spune că acționează zilnic în vederea diminuării efectelor caniculei resimțite de cetățeni. Operațiunile de stropire cu apă și spălare a carosabilului se realizează prin intermediul autospecialelor utilizate de operatorul de salubritate. Se intervine pe bulevardele și străzile principale din oraș.
Această procedură permite reducerea disconfortului termic existent la nivelul asfaltului și diminuarea prafului din atmosferă.
Stropirea căilor publice și spălarea acestora vor continua pe perioada sezonului cald, atunci când se vor înregistra temperaturi ridicate.
Activitățile fac parte dintr-un plan de măsuri adoptat de municipalitate, pentru a proteja locuitorii orașului în perioadele cu temperaturi extreme.
Recomandare:
Probabil ca exista studii privind eficacitatea spalarii (udarii) strazilor pentru reducerea disconfortului termic, dar in calculul temperaturii resimtite si al coeficientului temperatura-umezeala, umiditatea aerului are o importanta deosebita. Chiar daca temperatura este mai ridicata, un aer mai uscat este mai suportabil decat unul cu umiditate mai ridicata. In ce masura este utila spalarea strazilor, este discutabil. Poate avea si un efect subiectiv, psihologic. Temperatura asfaltului mai scade, dar creste umiditatea aerului prin evaporarea apei.
Nu stiu ei d-astea e peste nivelul lor de intelegere la fel cum e si toaletarea pomilor- taiati de jos ! De ce sa planteze pomi care sa faca umbra mai bine taiati si lasat asfaltul si betoanele sa lucreze….