Cora Mitroi-Maxim, medic la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța Spitalul unde, pe 1 octombrie, șapte oameni au murit într-un incendiu, a lăsat să se înțeleagă, printr-o postare pe Facebook, că unitatea sanitară urmează să se desființeze.
„Am avut încredere în dnl primar si în echipa dlui. Ce naivă am fost…
Chiar am crezut ca va da o mana de ajutor spitalului care i a salvat, realmente, viața. Dar nu numai că nu ajută dar pune și bețe în roate!
Și în timpul ăsta, mor constăntenii iar peste 200 de angajati nu stiu ce vor face de luna viitoare. Numai promisiuni si vorbe in vant. Nu a avut curajul, nici macar sa desemneze un manager interimar…sa-si asume numirea unui manager! Iar cei care sunt interimari la conducere, fac hartii peste hartii si memorii, ca sa se miste ceva! Dar nimic nu se miscă. Sunt sigura ca ar fi multi oameni de bine care ar vrea sa se implice in refacerea instalatiei electrice a spitalului care e afectat de incendiu doar intr o mica parte a lui, dar nici macar nu suntem lasati!
Si daca am reintra in normal, nu ar mai astepta, zilnic, peste 50 de oameni in UPU, un pat de spital. Blocurile in Mamaia Nord se ridica in cateva luni, Constanta nu e in stare sa si renoveze singurul spital de infectioase?! Al cui e interesul ca el sa se desfiinteze?”
Ce spune primăria
Reprezentanții primăriei au declarat însă că spitalul își va relua curând activitatea. Personalul medical a propus și a obținut de la primăria Constanța amplasarea unui spital modular chiar in curtea unității, scria Europa Fm, pe 11 octombrie.
Purtătorul de cuvânt al primăriei Constanța, Alin Vintilă, a explicat:
„Spațiul respectiv va fi folosit pentru realizarea unui spital modular cu 80 de paturi, in care să se poată reîncepe cât mai curând activitatea medicală. Va fi realizat din containere închiriate pentru că ele vor fi folosite doar pe perioada în care clădirea veche va intra în renovare completă cu fonduri europene”.
Echipe de muncitori au început deja pregătirea terenului și realizarea branșamentelor de apă și electricitate. Pentru deschiderea cât mai urgentă a noii unități modulare, primăria va apela la consultanța MAPN care, anul trecut, a realizat un spital mobil la Constanța.
Interesul de a-l desfiinta este al celui care a refuzat investitia necesara autorizarii spitalului.Ca de obicei parchetul se face ca ploua !Urmariti pe site-ul Primariei Constanta si al Consiliului Municipal sa vedeti ca acest spital nu mai figureaza ….