Medic specialist: În realitate, avem cam 2.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a
Dr. Beatrice Mahler. Foto: Digi24

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a declarat că există mult mai multe cazuri de COVID-19 decât cazurile raportate. Estimează că în prezent sunt, în realitate, cam 2.000 de cazuri noi pe zi.

„Eu aș înmulți cu 2 sau 3 numărul de cazuri raportate, pentru că o parte din persoanele care sunt confirmate au contacți, contacți care nu întotdeauna ajung să-și facă testul sau refuză să-și facă testul, pentru că știm că sunt și situații în care persoane care au simptomatologie stau acasă și refuză să ajungă într-un spital sau să-și facă testul de frica unei stigme pe care o are în acest moment”, a explicat Beatrice Mahler, în emisiunea „În fața ta”  de la Digi24

Întrebată, în aceste condiții, către ce ne îndreptăm, medicul spune că soluția ar fi „măsuri, comunicare și educație” și în acest context a subliniat rolul important pe care îl are presa. „Omul de rând trebuie să înțeleagă că este în aceeași barcă cu noi, nu este în altă parte”, spune Beatrice Mahler.

„Avem o presă care până în acest moment a educat foarte mult, chiar dacă oamenii au tendința să oprească televizorul sau să schimbe canalul, eu cred că educația pe care o facem poate să ne ajute să nu ajungem în acel moment (ca Italia – n.r.). Ar fi foarte trist să ajungem în scenariul Italia, ar fi dureros pentru noi”, a spus Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler recunoaște că în decursul celor patru luni de când medicii luptă cu epidemia de COVID din România, mentalitatea lor s-a schimbat și au căpătat încredere că respectarea regulilor îi protejează. O asistentă de la Institutul Nasta, infectată cu COVID, nu a îmbolnăvit niciun coleg, pentru că a purtat masca de protecție, a povestit dr. Mahler.

„Cu siguranță percepția pe care o avem noi despre pacientul infectat este diferită. Noi am început să intrăm într-o zonă în care reușim să nu ne mai fie frică să intrăm la pacientul infectat. Știm că dacă respectăm procedurile, dacă etapele de echipare și dezechipare sunt corect efectuate și respectăm tot ceea ce scrie în procedurile interne, suntem protejați. Mai mult decât atât, am avut exemple, din păcate pe pielea noastră, în care o asistentă infectată, dar care a purtat masca, nu a îmbolnăvit niciun alt coleg, ceea ce înseamnă că masca de protecție, atât pentru ea, cât și pentru colegi, protejează”, a spus Beatrice Mahler.



Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trafic intens și accidente pe Autostrada Soarelui VIDEO

sâm iul. 18 , 2020
Trafic intens pe A2 și accidente, în această dimineață. Pe sensul București – Constanța al Autostrăzii A2, au avut loc două evenimente rutiere: la km 99, un accident în care au fost implicate un autovehicul și o motocicletă, soldat cu 2 răniți, iar la km 103+500, carambol în care au […]
accident-autostrada

V-ar putea interesa și: