Meteorologii au anunțat cât de friguroasă va fi iarna

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cât de friguroasă va fi iarna care urmează.

Astfel, potrivit experților de la ANM, iarna 2022-2023 va fi una blândă, iar ninsorile vor fi extrem de slabe. De asemenea, temperaturile se vor situa peste cele normale.

În luna decembrie, valorile vor fi peste limitele climatologice specifice perioadei cu o tendință ușor excedentară în partea de sud-est a țării, dar și una deficitară în nord-vestul României În ianuarie,  temperaturile vor fi mai mari  decât cele specifice perioadei din calendar, cu toate că precipitațiile nu vor lipsi din anumite zone ale țării. 

Cum va fi vremea de Craciun si Revelion

În ceea ce priveşte temperaturile de Crăciun şi Revelion, deşi o estimare clară nu se poate face acum, specialiştii cred că această perioadă din an ar putea să fie una mult mai blândă și cu precipitații, sub formă de ninsoare, extrem de puține.

Prognoza meteorologilor de la AcuWeather estimează pentru 25-30 decembrie temperaturi maxime cuprinse între 4-6 grade, în timp ce minimele se vor situa între -3 şi 0 grade. Noaptea de Revelion vine cu temperaturi mai scăzute, minimele vor ajunge şi la -5 grade Celsius, în timp ce maxima va urca în jur de 3 grade. Începutul anului, vine cu temperaturi maxime de 3-6 grade şi minime de -1 – +1.

În februarie, meteorologii anunță valori medii normale. Este posibil ca în zona sud-vest, temperaturile să depășească limitele climatologice ale lunii. În anumite regiuni vor fi prezente și precipitațiile.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie a transmis că iarna 2022-2023 va fi una blândă, însă trebuie să ne așteptăm la temperaturi din ce în ce mai scăzute. Meteorologii mai anunță că stratul de zăpadă, mai ales în primele luni de iarnă, va fi unul foarte subțire.

În anul 2021, cea mai scăzută temperatură a fost de -21 grade Celsius, în localitatea Târgul Lăpuș din județul Maramureș. De asemenea, cel mai mare strat de zăpadă a fost la Bâlea Lac.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elevii Școlii nr. 10 „Mihail Koiciu” din Constanța au sărbătorit „Ziua Dobrogei” la Delfinariu

lun nov. 14 , 2022
Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța a pregătit o serie de evenimente cu ocazia „Zilei Dobrogei”, serbată în fiecare an la data de 14 noiembrie. Pe lângă accesul gratuit la absolut toate secțiile, au loc și acțiuni educative. Astfel, Ziua Dobrogei la Delfinariu Constanța a fost sărbătorită […]

V-ar putea interesa și: