Metoda „Accidentul”. O bătrână le-a dat hoților și banii, și ceasul de la mână


Polițiștii din cadrul Secţiei 1 au anunțat astăzi că au fost sesizați, pe 6 iulie, de către o femeie, în vârstă de 75 de ani, din Constanta, care a sesizat faptul că a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat fiul ei și care i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier.

Ulterior, în discuția telefonică a intervenit o altă voce de bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocat și care a solicitat suma de 20.000 de euro pentru a găsi o rezolvare amiabilă a cazului.

Femeia a oferit unei persoane de sex feminin suma de 1.500 de lei, 1.000 de euro și un ceas de mână din aur.

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 7.500 de lei.

La data de 07.07.2017, o altă femeie, în vârstă de 75 de ani, din Constanța, a sesizat polițiștii Secției 2 că a fost înșelată după ce a primit un aple pe telefonul fix, fiind sunată de o voce feminină care s-a recomandat avocat și care i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident de circulație.

Persoana în vârstă a oferit suma de 5.000 de lei unei persoane de sex masculin care aștepta în fața blocului unde locuiește.

Tot la data de 07.07.2017, polițiștii din cadrul Secţiei 3 au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 62 de ani, care a sesizat faptul că a fost la un pas să fie înșelat în urma unui apel pe telefonul fix. Acesta a fost apelat de o voce masculină necunoscută, care i-a cerut o sumă de bani pentru a interveni în rezolvarea unui accident rutier produs de fiul lui. Bărbatul s-a întîlnit în fața blocului cu o femeie necunoscută, având suma de 10.000 de lei în mână, dar pentru că i s-a părut suspect comportamentul femeii a realizat că poate fi înșelat și a anunțat poliția

În toate cauzele polițiștii au deschis anchete în vederea identificării autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Studenți din Constanța, practică în „Laser Valley”

Dum iul. 9 , 2017
„Cercetarea se face încă din timpul studenției!”, le-au spus studenților de la specializarea Fizică Tehnologică, Facultatea de Științe Aplicate şi Inginerie din cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanța, cercetătorii cu experiență care lucrează în așa-numita Laser Valley – Land of Lights, de pe platforma Măgurele. Devenit deja o tradiție, acum, în […]

V-ar putea interesa și: