Gastronomia franceză a fost inclusă, în anul 2010, în patrimoniul cultural nematerial al umanității. A fost o adevărată premieră mondială pentru că a fost efectiv pentru prima dată când UNESCO, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru educaţie, Ştiinţă şi Cultură a luat o astfel de decizie, adică include o practică de ordin culinar şi gastronomic în panteonul valorilor care merită apărate şi conservate.
Dacă ați ajuns în Franța și ați luat masa acolo, ați simțit pe papilele voastre de ce s-a luat decizia. În Franța se mănâncă foarte bine, vinurile sunt o bucurie națională, iar tot ce ține de gastronomie (de la ingrediente până la obișnuința de a lua masa în oraș la ore fixe) este un adevărat stil de viață.
Ei bine, tocmai în inima Franței, în Paris, este în aceste zile o delegație a Consiliului Județean Constanța, care participă la un târg de turism. S-au dus acolo cu mâncare de acasă, iar președintele Mihai Lupu afirmă că vizitatorii sunt pur și simplu cuceriți și că „în mod cert” mulți dintre ei vor alege Constanța pentru următoarea vacanță.
Așadar, francezii și nu numai vor lăsa foie gras pentru zacuscă. Ce e culme este că la ultimul eveniment organizat de CJC, instituția a cerut pe masă foie gras, nu zacuscă, și a plătit aproape 100.000 de lei pentru asta! Detalii aici: Consiliul Județean Constanța celebrează excelența feminină cu foie gras și icre de manciuria
„Vizitatorii au putut degusta delicioasele preparate tradiționale, produse în micile gospodării ale familiilor de dobrogeni. Printre acestea s-au aflat bunătățile din lapte, iaurt și felurite brânzeturi, zacuscă, dar și faimoasa mâncare piperchi țârgâsiti, produsă cu multă trudă și drag, în localități precum Stejaru sau Amzacea. Foarte apreciate au fost și dulceața și siropul de trandafiri, produse în singura plantație de trandafiri de dulceață din sudul României, aflată în localitatea Cobadin, dar și migadalele certificate bio, culese din livadele aflate în localitatea Târgușor. Vedeta evenimentului a fost, de departe, Ansamblul Folcloric Profesionist “Brâulețul”, ai cărui artiști au reușit, prin interpretarea lor, să contureze cel mai bine identitatea dobrogeană și să facă cunoscut tezaurul folcloric al acestei regiuni.”, a transmis Consiliul Județean Constanța.
Scuzați greșeala din citat. Cuvântul „livadele” nu există. Pluralul substantivului „livadă” este „livezi”. Și nici „migadalele”.
Recomandare: Date oficiale: în 2022, județul Constanța a avut mai puțini turiști decât în 2021. Ce străini ne-au vizitat
„Ansamblul Folcloric Profesionist «Brâulețul» i-a cucerit pe toți cei care au trecut pragul Salonului Mondial de Turism de la Paris, Le Monde à Paris. Dansurile și cântecele populare, preparatele culinare dobrogene și vinurile din podgoriile noastre au fost cei mai buni ambasadori ai Constanței și Dobrogei. Am arătat lumii întregi ce bogății istorice, culturale și gastronomice avem. Am uimit cu peisaje excepționale și am atras cu evenimente electrizante. Echipa Consiliului Județean va continua să promoveze Constanța și Dobrogea și în zilele următoare. Delegația Constanței a pregătit momente inedite cu care vom convinge în mod cert cât mai mulţi turişti să aleagă judeţul Constanţa pentru următoarea vacanță.”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.
Evenimentul continuă în zilele următoare.
sa dati si restaurante gratis, nu mai treceti de 5%.
Pesedisti in blana de oaie!