Profitul Comvex a explodat în urma războiului din Ucraina

Dana Comvex în 2017, când începuseră lucrările la un terminal de cereale

Războiul din Ucraina a adus cifre de afaceri record pentru mai mulți operatori portuari. Unul dintre ei este Comvex.

Comvex a anunţat rezultatele financiare aferente anului trecut.

Astfel, profitul net a ajuns pe 31 decembrie 2023 la 189,7 milioane de lei, în creştere cu 82% faţă de 2022. Asta înseamnă un profit mediu de circa 520.000 de lei pe zi.

Veniturile au însumat 459 de milioane, plus 18,3%, în timp ce cheltuielile s-au redus cu 10,3% la 236,4 milioane de lei.

Creșterile au fost posibile pe fondul războiului din Ucraina, care a dus la creșterea traficului de mărfuri din Ucraina prin portul Constanța.

În cadrul adunării generale a acţionarilor, s-a decis că societatea va acorda dividende de 125 de milioane de lei din profitul de anul trecut, respectiv un dividend brut de 10,7241 lei pe acţiune, adică un randament de 10,3% pe baza preţului actual de la Bursă. Plata se va realiza pe 21 iunie.

Comvex are patru acţionari semnificativi, cel mai mare dintre aceştia fiind Solidmet, societate înregistrată în Bucureşti, cu 30,7% din capital. Liberty Holdco Galaţi & Skopje Limited, grup înregistrat la Londra, deţine 28% din acţiuni. Urmează Ruxandra-Ioana Nicola şi Anca Mihaela Drăgoi, cu pachete de câte 17,6%.

Administratori sunt: Chiocaru George, Drăgoi Dan Ion, Idu Corneliu-Bogdan, Panait Viorel și Șandru Edmond-Costin.

Acţiunile CMVX sunt pe plus cu 5% anul acesta şi 136% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 7,7 milioane de lei. La 1,2 miliarde de lei ajunge valoarea de piaţă a societăţii.

Consiliul de administraţie al Comvex a decis pe 23 aprilie demararea unui proces de analiză a unor opţiuni strategice în legătură cu proiectele de dezvoltare ale societăţii. Proiectele de dezvoltare s-ar realiza „sub forma permisă de lege, inclusiv dar fără a se limita la finanţări bancare, emitere de acţiuni sau obligaţiuni, împrumut de la acţionari, atragerea unui investitor strategic, încheierea de parteneriate cu privire la anumite părţi ale activităţii Societăţii, pentru a identifica cea mai avantajoasă metodă de a implementa planurile Societăţii de dezvoltare pe termen mediu şi lung şi a-i creşte valoarea prin întărirea poziţiei acesteia pe piaţă, în contextul expansiunii activităţii Comvex pe fondul creşterii traficului de mărfuri prin portul Constanţa”, conform BVB.

Recomandare: Japonezii au venit din nou în Portul Constanța. Acum 20 de ani, au avut o idee care ar fi putut schimba orașul, dar au fost ignorați


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța NU îi vinde fostului șef Confort Urban 1.700 mp de teren

joi apr. 25 , 2024
În spațiul public a circulat informația potrivit căruia primarul Constanței pregătește vânzarea unei bucăți de faleză de 1700 mp către fostul șef al Confort Urban, Viorel Farcaș. Primăria a anunțat astăzi că, prin proiectul aflat pe ordinea de zi cu titlul: „PROIECT de HOTĂRÂRE NR. 184/18.04. 2024 privind atestarea apartenenței […]

V-ar putea interesa și: