Ministrul Energiei: „Oil Terminal, o companie mai importantă ca oricând pentru România şi întreaga regiune”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vizitat, sâmbătă, compania constănțeană Oil Terminal, despre care spune că este „o companie mai importantă ca oricând pentru România şi întreaga regiune”.

„Oil Terminal este o companie din portofoliul ministerului energiei, o companie mai importantă ca oricând pentru România şi întreaga regiune. Deţine cel mai mare terminal pentru import-export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, ministrul Sebastian Burduja.

Acesta a anunţat că a vizitat compania, având mai multe obiective. În primul rând, analiza planului de investiţii al companiei. A fost însoțit de directorul general, Sorin Ciutureanu.

„În decembrie se finalizează un nou rezervor, cel mai mare construit după 1989, de 55.000 mc capacitate. Cererea este mare, iar în România putem şi trebuie să facem lucruri”, a transmis ministrul.

În al doilea rând, ministrul a vizitat terenul de peste 30 de hectare pe care compania românească IULIUS va investi peste 800 de milioane de euro.

„Semnarea a avut loc săptămâna aceasta, la Ministerul Energiei. Este cel mai ambiţios proiect de regenerare urbană şi cea mai mare şansă de dezvoltare pentru Constanţa şi Dobrogea”, a mai transmis ministrul Energiei. Detalii aici: Ministerul Energiei, Oil Terminal și Iulius au semnat contractul pentru cel mai mare proiect de reconversie urbană din Constanța. Va fi „un oraș în oraș”

Acesta s-a referit şi la anunţul legat de construirea unui nou terminal pentru bitum.

„Un pas mare făcut de Oil Terminal pentru diversificarea surselor de venit. Acum căutăm un partener serios pentru a investi în acest terminal. Procedura va fi competitivă şi transparentă”, a menţionat Burduja.

Acesta a felicitat managementul companiei „pentru viziune şi determinare”.

„Voi rămâne aproape, alături de echipa Ministerului Energiei, pentru a susţine pe deplin dezvoltarea strategică a acestei capabilităţi pentru România”, a afirmat Sebastian Burduja.

În 2022, Oil Terminal a avut o cifră de afaceri de 302.678.978 lei, profit de 11.604.223 lei, datorii de 194.493.730 lei și o medie de 962 de angajați.

În Oil Terminal SA pachetul de acțiuni este deținut de Ministerul Energiei (87,7579%) și de persoane fizice și juridice (12,24%).

Colaj foto: Constanța 100%. Surse foto: Facebook/Sebastian Burduja


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Speranța de viață în Constanța. Comparație cu restul țării și cu Europa

Dum sept. 17 , 2023
Unul dintre indicatorii cei mai importanți raportați de Institutul Național de Statistică este speranța de viață. Cifra diferă de la județ la județ. Din păcate, Constanța nu stă deloc bine în acest clasament. Durata medie de viață în România este de 75,99 de ani. La noi este de 75,67. Cel […]

V-ar putea interesa și: