Miros crunt în mai multe zone din Constanța, autorități neputincioase COMPLETARE

Mai mulți constănțeni reclamă, de câteva zile, un miros îngrozitor în zonele în care locuiesc. Autoritățile dau din umeri.

Nu e prima dată când se întâmplă așa.

„Miroase crunt iar, în zona Coiciu, Soveja, la mine la bloc. Au simțit și cei de la Poliția Locală și Confort Urban, are au venit să ridice o mașină.”, spune un constănțean.

Acesta a reclamat situația, dar este pasat de la o instituție la alta.

„Am sunat la Agenția de Mediu. M-au trimis la Direcția de Sănătate Publică. Aici mi-au zis că nu ei se ocupă, ci primăria sau poliția locală. Poliția locală spune că nu e competența sa…”, afirmă constănțeanul.

Un puternic miros de fecale se simte și în părți din cartierul Compozitorilor.

În septembrie 2021, mai mulți locuitori din municipiul Constanța și din Valu lui Traian au reclamat, sâmbătă seara, că simt un miros greu de suportat și că aerul este aproape irespirabil.

Oamenii spun că miroase a fecale. „Din Inel II și până la Cora am mers numai cu mască.”, a spus o constănțeancă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost anunțat, în jurul orei 23.30, despre mirosul care persistă. Pompierii caută cauzele.

Un site de specialitate care indică în timp real calitatea aerului arăta că, în zona Peninsulară a Constanței, la ora menționată mai sus, aerul atingea valori de poluare alarmante: 1567, ceea ce înseamnă că era riscant de respirat. În alte zone ale orașului, valorile erau de 0, 18 sau 22.

COMPLETARE. „În aceasta perioada este permisa fertilizarea terenurilor agricole cu îngrășăminte organice pana la 1 noiembrie. Este posibil ca aceasta sa fie sursa mirosului.”, a declarat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

4 comentarii la “Miros crunt în mai multe zone din Constanța, autorități neputincioase COMPLETARE

  1. Nu miroase a fecale,miroase a gaze ,de la Oil Terminal! Bineinteles ca se stie la Garda de Mediu!

  2. Am reclamat acest lucru cu aproximativ 2 luni în urmă. Am sesizat primăria dar…. E îngrozitor!
    Locuiesc în Inel 2.La mirosul de fecale adăugați și gunoaiele și bălăriile.. pe I. C. Brătianu și după ora 22 gazele urat mirositoare purtate de vânt spre aceasta zona de undeva unde au loc procese chimice nocturne. Nu poți sta pe balcon! Aerul este irespirabil!!!!

  3. In zona centrala miroase e canalizare inclusiv in baile apartamentelor de la etajele superioare ale blocurilor. Si daca treceti pe langa gurile de canalizare, in unele seri, mirosul care iese prin gaurile capacelor este ingrozitor …Am reclamat la dispeceratul Raja anul trecut, au venit, au verificat subsolul blocului, perfect uscat, pe casa scarii, in lift si baile apartamentelor miroasea cumplit!
    Ne-au spus sa zidim toate spatiile prin care blocul comunica cu exteriorul, pe langa conductele de canalizare. Cand RAJA porneste pompele pentru canalizare, mirosul dispare instant…
    Pentru noi singura rezolvare a fost sa sunam de fiecare data la dispeceratul RAJA ca sa sa-si porneasca pompele pentru canalizare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Câți români declară la ANAF contractele de închiriere

mie sept. 28 , 2022
Doar 33,7% dintre chiriașii români știu că au contractul de închiriere înregistrat la Administrația Financiară, ȋn timp ce 34,9% declară că au un contract nedeclarat, ori o proprietate închiriată mascat, sub forma unui comodat sau doar o înțelegere verbală. 31,8% dintre respondenți nu știu dacă proprietarul a declarat sau nu […]

V-ar putea interesa și: