Nu aruncați încă ștampilele

România nu mai este singura țară din Uniunea Europeană, alături de Bulgaria, în care ștampila este obligatorie. Cel puțin asta spune legea.

Nu aruncați însă ștampilele, veți mai avea nevoie de ele. Băncile comerciale cer încă ștampile pentru unele operațiuni, cum ar fi înființarea sau modificarea conturilor operaționale.

Nici chiar ANAF nu a renunțat la ștampile. Dacă vrei să intri în posesia hârtiilor oficiale pe care ți le comunică, de exemplu, controlorii fiscali, ai nevoie de ștampilă.

În ceea ce privește relațiile comerciale dintre două entități private, ștampila face încă legea. ”Puneți una aici, e mai sigur așa, dacă tot o aveți” – cam aceasta este explicația privaților.st

Există însă și instituții care se laudă că au eliminat obligativitatea acesteia. Astfel, începând de astăzi, 23 iulie 2015, Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa a anunțat că persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu mai au obligaţia aplicării ştampilei pe declaraţii, cereri sau orice alte documente depuse.

Care mai e rostul ei, din moment ce poți cumpăra din supermarket-uri, cu 20 lei, o ștampilă pe care să o personalizezi cum vrei, este greu de înțeles.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Asociațiile cu datorii rămân fără apă

joi iul. 23 , 2015
Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la sistemul de alimentare cu apă potabilă. În urma primirii avizelor de debranșare, majoritatea datornicilor, în doar câteva zile, îşi achită cea mai mare parte arestanţelor. În aceste condiţii, săptămânal sunt avizaţi sute de abonaţi cu […]

V-ar putea interesa și: