Nu e glumă: primarul din Agigea îi întreabă pe locuitori dacă vor canalizare

Cristian Maricel Cârjaliu, primarul localității Agigea, pare că îi la la mișto pe locuitori: îi întreabă dacă vor canalizare.

Oamenii trebuie să răspundă cu „Da” sau „Nu”.

Treaba e serioasă, nu e glumă. Are și număr de înregistrare emis de Primăria Agigea: 10127 din 11 iunie 2019.

Așadar, potrivit documentului, Consiliul Local Agigea și Primăria Agigea le solicită locuitorilor să-și exprime opinia cu privirea la construirea rețelei de canalizare din comună.

„Vă rugăm să răspundeți cu Da sau Nu”, se arată în documentul oficial semnat de primarul Cristian Maricel Cârjaliu.

Prima observație care ne vine în minte este următoarea: care este întrebarea???

Primăria cere oamenilor „să-și exprime opinia”, dar opinia nu poate fi exprimată prin „Da” da „Nu”. Ne și imaginăm un dialog de genul:

– Care este opinia ta?

– Da!

Dincolo de acest aspect, mai important ni se pare că în anul 2019, într-o țară europeană, într-o comună care ar trebui să fie foarte bogată, oamenii sunt întrebați dacă vor sau nu canalizare.

Dincolo de acest aspect, mai important ni se pare că în anul 2019, într-o țară europeană, într-o comună care ar trebui să fie foarte bogată, oamenii sunt întrebați dacă vor sau nu canalizare.

Mâine-poimâine, după modelul din comuna Agigea, alți români vor putea fi întrebați dacă vor șosele, trotuare, curent sau, de ce nu, apă potabilă. Poate vrea omul să-și cumpere elicopter, deci nu mai are nevoie de drumuri. Sau poate vrea să scoată apă din fântână.

Mai e ceva: dacă nu există canalizare, există însă altceva: firme de vidanjare. În Agigea, serviciul de vidanjare a fost atribuit direct firmei Asus Service SRL. Primăria localității suportă 50% din costuri, firma încasează de la populație restul de 50%. Asus Service SRL împarte numărul oficial de telefon cu SC Golful Pescarilor SRL, o societate deținută în proporție de 50% de un mecanic auto din Agigea, Dumitru Stanciu, finul lui Bogdan Cîrjaliu,

Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare (da, există o lege pentru acest lucru, are nr. 241/2006) spune că este obligatorie racordarea utilizatorilor la rețeaua de canalizare acolo unde există rețea de canalizare. În localitățile în care există un sistem public de canalizare, toți utilizatorii care au contract de furnizare a apei, indiferent dacă au sau nu branșament propriu, au obligația de a deversa apele uzate provenite din activitățile specifice fiecărui tip de utilizator numai în rețeaua de canalizare, cu respectarea prevederilor prezentului regulament. Asta înseamnă că nu mai e nevoie de vidanjare, nu-i așa?

Cristian Maricel Cârjaliu este primar în Agigea din 2008.

Vă recomandăm și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

NEVERSEA, primul brand ambasador al campaniei „Culori pe cale de dispariție”

mar iul. 2 , 2019
NEVERSEA, cel mai important festival de la malul Mării Negre, devine ambasador al campaniei „Culori pe cale de dispariție”. Aceasta aduce în atenția publicului cinci cauze pentru care World Wide Fund (WWF) acționează în România – păduri, Dunăre și Deltă, ursul brun, sturionii și zimbrii. Platforma centrală a campaniei, www.culoripecalededisparitie.ro, […]

V-ar putea interesa și: