Nu scăpăm de caniculă nici miercuri. Primăria Constanța anunță că stropește străzile

Valul de căldură se menține și pentru ziua de mâine la Constanța, a anunțat primăria. Meteorologii au prelungit codul galben de caniculă și disconfort până mâine seară la ora 21:00.

Conform atenționării meteorologice emise de A.N.M., în Dobrogea, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru acestă dată, maximele ce se vor situa în jurul a 30 – 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură umezeală(ITU) se va situa în jurul valorii de 80 de unități.

Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța va asigura funcționarea fântânilor arteziene existente, în special în timpul zilei, pentru menținerea umidității aerului, stropirea cu apă a bulevardelor și străzilor principale, în special în locurile aglomerate pentru menținerea umidității aerului, stropirea spațiilor verzi din parcuri pentru menținerea umidității aerului, executarea dezinsecțiilor și dezinfecțiilor pe teritoriul municipiului, precum și asigurarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar și posturi de prim ajutor.

Ca în fiecare an, în sprijinul constănțenilor intervin și farmaciile din municipiu. Oamenii se pot răcori și hidrata în incinta acestora și în mare parte dintre ele beneficiază gratuit și de măsurarea tensiunii arteriale.  

De asemenea, pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă, reprezentanții Serviciului Protecție Civilă vă recomandă: 

1. Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00; 

2. Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală; 

3. Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depaşeşte 32 grade Celsius; 

4. Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise; 

5. Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. 

 6. Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii; 

7. Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice; 

8. Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc). 

9. Aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită; 

10. Păstraţi contactul permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţele care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate. 

11. Cum putem să limităm creșterea temperaturii în locuințe:  

-închideți ferestrele expuse la soare, trageți jaluzelele și/sau draperiile;  

-țineți ferestrele închise pe toată perioada cât temperatura exterioară este superioară celei din locuință;  

-deschideți ferestrele seara târziu, noaptea și dimineața devreme, provocând curenți de aer, pe perioada cât temperatura exterioară este inferioară celei din locuință;  

-stingeți sau scădeți intensitatea luminii artificiale;  

-închideți orice aparat electrocasnic de care nu aveți nevoie.  

Orice problemă poate fi semnalată permanent la numerele de telefon:  0241/550055 (Dispecerat Primăria Municipiului Constanța) și  0737552271 (Dispecerat Serviciul Protecție Civilă).


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Furnizarea apei calde în Constanța, întreruptă pe o perioadă nedeterminată

mar iun. 11 , 2024
O nouă avarie s-a produs ieri în Constanța pe rețeaua de transport nereabilitată de transport al agentului termic. „Având   în   vedere   că   vanele   de   izolare   de   pe   magistrale   nu   asigură etanșeitatea necesară realizării lucrărilor de înlăturare a avariei, s-a impus închiderea vanelor din CET Palas. Prin urmare, până la finalizarea […]

V-ar putea interesa și: