„O călătorie în siguranță pe mare” – sfaturi esențiale pentru navigatori de ziua lor

Pe 25 iunie este marcată Ziua Națională a Navigatorului. Motto-ul evenimentului din acest an este „O călătorie în siguranță pe mare”.

În fiecare an, Ziua Națională a Navigatorului este marcată prin acțiuni și mesaje speciale de către Sindicatul Liber al Navigatorilor, o organizație reprezentativă a navigatorilor maritimi din România, recunoscută și apreciată la nivel internațional pentru implicarea sa activă în apărarea și promovarea drepturilor fundamentale ale acestei categorii socio-profesionale.

Pentru campania din 2024, sindicatul a ales motto-ul „O călătorie în siguranță pe mare” și vine cu sfaturi esențiale pentru navigatorii români:

  1. Găsește un loc de muncă sigur, conform legislației românești (OUG 50/2022);
  2. Consultă-te cu sindicatul înainte de semnarea contractului și ori de câte ori întâmpini probleme la bordul navei;
  3. Cunoaște-ți drepturile și solicită detalii de la sindicat;
  4. Studiază zona de navigație înainte de plecare;
  5. Asigură-te că ai toate drepturile, facilitățile și echipamentele de protecție necesare;
  6. Verifică funcționarea echipamentelor pe care le ai în supraveghere;
  7. Fii pregătit pentru intervenții în caz de pericol;
  8. Cunoaște-ți colegii și fii un bun coleg;
  9. Ajută colegii cu sfaturi utile;
  10. Perfecționează-te continuu pentru a evita rutina;
  11. Raportează greșelile pentru a fi corectate rapid;
  12. Discută problemele cu persoane de încredere;
  13. Fii pozitiv și bucură-te de viață;
  14. Menține legătura cu familia și prietenii;
  15. Fii mereu informat.

Anul acesta, campania va analiza contribuția navigatorilor la transformarea sectorului maritim într-un loc de muncă mai sigur. Navigatorii sunt invitați să împărtășească cele mai bune sfaturi de siguranță pe mare, fie că este vorba de sfaturi primite de la sindicat, echipamentul pe care îl poartă sau formarea profesională primită.

Navigatorii sunt încurajați să trimită imagini din mediul lor de lucru, subliniind modul în care își mențin locul de muncă în siguranță, folosind hashtag-ul #SafetyTipsAtSea pe WhatsApp la numărul +40728771166.

Secretarul General IMO, Arsenio Dominguez, a transmis următorul mesaj navigatorilor: ”Dragi navigatori, fiți creativi, supravegheați și folosiți cu profesionalism și îndemânare echipamentele pe care le utilizați pentru a vă menține locul de muncă în siguranță și a ajunge cu bine la destinație. Spuneți-ne cum lucrați pentru a spori siguranța și securitatea maritimă, în comun cu protecția mediului marin. Spuneți-ne cum țineți pasul cu ritmul schimbărilor tehnologice și al inovației pentru a rămâne în siguranță la bord.”

Munca navigatorilor și modul în care siguranța lor pe mare este asigurată trebuie să fie o preocupare comună. Ziua Navigatorului (25 iunie) a fost stabilită printr-o rezoluție adoptată de Conferința de la Manila din 2010, care a adoptat Convenția STCW revizuită. Scopul declarat al acestei zile este de a recunoaște contribuția unică a navigatorilor din întreaga lume la comerțul maritim internațional, în economia mondială și în societatea civilă în ansamblu.

Rezoluția de la Manila „încurajează guvernele, autoritățile, organizațiile de transport maritim, companiile, armatorii și toate celelalte părți implicate să promoveze în mod corespunzător și activ Ziua Navigatorului și să ia măsuri pentru a o sărbători în mod semnificativ.” Ziua Navigatorului este recunoscută de Națiunile Unite drept zi de sărbătoare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pedepse mai mari pentru folosirea și traficarea de droguri decât pentru omor

mar iun. 25 , 2024
Noua lege antidrog, votată de Parlamentul României pe 15 februarie, introduce pedepse mai aspre pentru folosirea și traficarea de droguri de risc, atrage atenția George Drăgan, președinte Asociația Tomis Antidrog Constanța. Iată câteva dintre prevederile sale: Vapatul, o problemă Pe de altă parte, autorităţile mai au de rezolvat o problemă: […]

V-ar putea interesa și: