O navă a pescuit o mină din timpul celui de-al doilea război mondial

Scafandrii EOD (Explosive Ordnance Disposal) ai Forțelor Navale au neutralizat prin distrugere, joi, 13 aprilie, o mină marină care punea în pericol navigația și activitățile de pescuit, în apropierea litoralului românesc.

După ce a plecat din portul militar Constanța, puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), având la bord scafandrii EOD din Serviciul de Luptă Permanent de Intervenție, a ajuns în raionul maritim în care se afla nava de pescuit „Flamingo 4”, în jurul orei 15.45-16.00. Puitorul 274 a rămas la o distanță de siguranță, iar de la bord a fost coborâtă o ambarcațiune cu scafandrii EOD, care s-au deplasat la fața locului, pentru a analiza obiectul suspect, prins în plasa pescadorului.

În urma cercetării, scafandrii EOD au constatat că obiectul respectiv este o mină marină din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a fost agățată de traulerul navei „Flamingo 4”. Mina marină a fost eliberată din plasa pescadorului și a fost distrusă pe fundul apei, la adâncimea de 10 m, prin detonare de la distanță, după ce „Flamingo 4” s-a îndepărtat la o distanță de siguranță.

Militarii din Forțele Navale Române execută, 24 de ore din 24, servicii de luptă permanente de intervenție în spațiul maritim, terestru, aerian și fluvial din zona de responsabilitate, pentru asigurarea securității țării noastre, fiind în măsură să intervină oriunde situația o impune.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu este comandat de locotenent-comandorul Bogdan Iosif, iar detașamentul de scafandri EOD care a intervenit pentru distrugerea minei marine este condus de căpitan-comandorul Cătălin Gherghinescu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unde se întrerupe curentul electric în perioada 18 - 21 aprilie

joi apr. 13 , 2023
E-Distribuţie Dobrogea a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clienților. Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare. Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și […]

V-ar putea interesa și: