Unii dintre angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Constanța, angajați pe perioadă determinată la începutul pandemiei, nu mai au azi loc de muncă.
„Fără ajutorul acestor oameni, SCBI s-ar fi aflat în real impas în timpul primelor trei valuri pandemice și implicit și constănțenii ar fi avut mai mult de suferit!”, spune doctorița Cora Maxim-Mitroi, care a atras în multe rânduri atenția asupra situației dezastruoase de la spital și a bâlbelor conducerii orașului în legătură cu acest subiect.
„În timp ce acești oameni își caută locuri de muncă aflăm de la cei ce țin frâiele orașului, că totul e în regulă întrucât au aprobat (sau urmează) strategia de sănătate publică a municipiului Constanța!!
Gata! Eu m-am liniștit acum! Avem strategie! Nu prea avem spital de infecțioase funcțional dar nu-i bai…nici pavilionul din Balș nu s-a deschis peste noapte! A propos…meningococemia în București avea unde să se interneze chiar și cu acel pavilion închis! Meningococemia din acest weekend din Cța s-a internat la județean, că spital de infecțioase…nu prea!
Realitatea este că după protest, se muncește mai cu spor pe toate etajele! Cred că toată lumea din interiorul spitalului recunoaște!
Cu puțin noroc până se deschide sezonul estival, se deschide și juma’ de spital!
Una peste alta, dragi colegi, veți avea unde munci, cam începând cu anul 2027!
Pentru că aflăm din documentul de peste 55 de pagini că „țintele” sunt undeva în viitor….mai degrabă îndepărtat decât apropiat! Citind pe diagonală, m-a bufnit realmente râsul!”, spune dr. Cora Maxim-Mitroi.
Aceasta își continuă comentariul într-un mod ironic și trist:
„Adică ei nu au fost în stare să aducă modularul în șase luni, nu au fost în stare să refacă instalația electrică, să schimbe 3-4 prize, o gresie și o faianță pe juma’ de clădire cu 3 etaje și vor să-i credem că în 2022 se apucă de PET-CT?! În curtea infecțioaselor?!
Înțelegem că prin definiție un plan strategic se referă la proiecte de anvergură, întinse pe un orizont de timp mai mare sau mai mic; nu suntem absurzi dar câtă vreme în jumătate din timpul alocat, proiectul de pe Ștefan cel Mare s-a desăvârșit doar într-un procent de 4,5%, dați-ne voie să avem îndoielile noastre!
Cu tot respectul, dar….” Nu poți construi o reputație pe baza a ceea ce urmează să faci!!”….N-am zis eu, ci Henry Ford…”, a conchis aceasta.
De această strategie s-a ocupat o echipă condusă de un medic stomatolog, Adriana Câmpeanu, membră PNL. Detalii AICI și AICI.