Autoritatea Navală Română a făcut o serie de precizări cu privire la situația absolvenților Universității Maritime din Constanța, de la forma de învățământ în limba română, cu frecvență redusă (IFR), care doresc să obțină brevete de ofițer maritim sau certificate de capacitate.
Potrivit ANR, în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024, toate documentele depuse de Universitatea Maritimă din Constanța pentru aprobarea cursurilor de specialitate organizate în cadrul Facultății de Navigație și Transport Naval, precum și cele derulate în cadrul Facultății de Electromecanică Navală, pentru perioada 2023-2027, forma de învățământ cu frecvență în limba română, au fost analizate de către o comisie de verificare constituită la nivelul instituției noastre.
În urma acestor verificări au fost identificate o serie de nereguli, care necesită a fi rectificate în vederea obținerii aprobării cursurilor pentru perioada 2023-2027.
În acest sens, Universitatea Maritimă din Constanța urmează să înainteze ANR planurile de învățământ și programele analitice rectificate, pentru a fi analizate din nou de către comisia de verificare, în prezent aprobarea cursurilor fiind parțială.
Totodată, Universității Maritime din Constanța i s-a adus la cunoștință că documentația depusă la Autoritatea Navală Română este doar pentru forma de învățământ în limba română, cu frecvență.
Pe cale de consecință, Autoritatea Navală Română a informat conducerea Universității Maritime din Constanța, prin adresă scrisă, în data de 20.03.2024, faptul că, începând cu anul universitar 2023-2024, diplomele de studii, adeverințele sau orice alte documente eliberate studenților/absolvenților în cadrul formelor de învățământ în limba română cu frecvență redusă și în limba engleză cu frecvență, nu sunt recunoscute de către ANR în vederea emiterii brevetelor sau certificatelor de capacitate.
ANR aduce la cunoștința celor interesați că lista programelor educaționale, vocaționale și de calificare aprobate de Autoritatea Navală Română, cu formele de învățământ aferente este publică și poate fi consultată prin accesarea următorului link:
„Dacă programul educațional sau forma de învățământ nu se regăsește pe portalul Autorității Navale Române, vă rugăm să vă adresați instituției de învățământ aferente pentru eventuale lămuriri și de asemenea, să parcurgeți cu mare atenție contractul de studii pe care-l aveți semnat sau urmează să îl semnați cu respectiva instituție de învățământ.”, spun reprezentanții ANR.
Cum poți sa dai un aviz pentru anul în curs, ce fac studenții din anul 4 IFR, de exemplu? Noaptea mintii!
Întreb ! Ce face statul Roman pentru acesti copii care visează sa cutreiere marile ? Le luam banii pe facultați , cursurile de la CERONAV , cu taxe exorbitant de mari . Vine si ANR care si el vrea bani si ștampilă la ștampilă, mai sunt si avizele medicale ( aici sunt acceptabile ca taxe ) după care respectivul ia traista în băț si incepe să cerșească la agențiile de crewing ,se roagă să devină slugă la argați ( 80% companii Grecești ) Marinarii sunt simpli ” căpsunari „