Omicron nu este mult mai puțin sever, ci oamenii sunt mai rezistenți

Omicron nu este mult mai puțin sever, ci oamenii sunt mai rezistenți (foarte mulți cu imunitate prin vaccinare și / sau boală în țările în care au fost făcute primele studii). Aceasta este concluzia unui articol recent despre Omicron.

Iată ideile principale, așa cum sun prezentate de pagina oficială a platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19

• Omicron se deosebește de variantele precedente prin aceea că a survenit în populații mult mai bine imunizate fie prin vaccinare, fie prin valurile anterioare.
• Omicron aduce ca noutate o abilitate excelentă de a reinfecta/infecta vaccinați (deci o excelentă capacitate de evaziune imuna).
• Dacă sunt considerate studiile comparative bine desenate, în care pacienții care au făcut primoinfecție cu Delta sunt comparați cu pacienții fără imunitate prealabilă care au făcut primoinfecția cu Omicron, riscul de spitalizare după infecția cu Omicron este doar puțin mai mic comparativ cu Delta (75% din riscul Delta).Toate acestea arată că nu trebuie să ne grăbim să clamăm fericirea absolută de a fi expuși la Omicron.

În fine, una dintre cele mai importante concluzii ale acestui articol este următoarea: „virusurile nu evoluează inevitabil spre o atenuare a virulenței; evoluția pur și simplu le selecționează pe acelea care excelează în a se multiplica.”

„Îmi pare rău, am tot încercat să spun că nu este inevitabil ca evoluția pandemiei să se facă spre atenuarea patogenicității, dar am avut concurenți mult mai bine pregatiti. Per ansamblu, studiul sugerează că încă n-am ieșit din pădure. După cum am spus ieri, mă tem că Omicron se va stinge rapid pentru că arde populațiile mult prea repede. Cum Delta încă mai persistă în populație, probabil ca endemicizarea se va produce cu Delta.”, spune semnatarul, dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie și Genetică Moleculară, membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului și în Programul Postuniversitar în Microbiologie și Imunologie (PMI) de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.

Articolul poate fi citit AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cât costă un bilet de avion pe ruta Constanța - Cluj și Constanța - Oradea

joi feb. 3 , 2022
Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța ne-a dat o veste bună azi. Ne-a anunțat că, începând cu data de 20 iunie 2022, se redeschid zborurile pe rutele Constanța – Cluj și Constanța – Oradea. Se putea și mai mult? Desigur. Dar să ne mulțumim cu ce avem, deocamdată. Biletele au fost […]
Blue_Air,_YR-BMN,_Boeing_737-82R_(40643644031)

V-ar putea interesa și: