Doctor Cora Maxim-Mitroi, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, a prezentat miercuri, pe pagina sa de Facebook, o realitate dură: condițiile în care stau bolnavii (și doctorii) în unele unități sanitare.
„Ce te faci când ești bolnav și ajungi să fii spitalizat într-o instituție în care în mijlocul lui noiembrie nu există căldură sau apă caldă?! Oare cum ar trebui să procedez eu, ca medic de gardă (înfofolită cu bluză, halat și halat de monton), când pacientul solicită externarea, pe motiv că nu mai vrea să stea în frig și că își dorește să se îmbăieze?!
Să-i fi răspuns că ar trebui să își mai pună o helancă și o căciulă pe cap?
Am externat persoana, mai ales că nici nu prea mai aveam medicamente pentru patologia sa, pe care să i le administrez…
Un spital dintr-un oraș european, în anul lui 2022, după ce că a mai fost și închis pentru luni de zile, să nu fie dotat cu o centrală proprie?!”, a scris doamna doctor.
Aceasta a precizat că singura șansă este să se roage la divinitate.
„Până garda de săptămâna viitoare, mă voi ruga la divinitate, nu numai pentru a avea niște medicamente cu care să-mi tratez bolnavii, dar și pentru ca temperatura din timpul nopții să scadă sub 10 grd C….când înțeleg că va începe Termoficarea Cța să distribuie agentul termic!
Între timp, sunt grădinițe în oraș, unde copiii nu se pot mișca, de câte lucruri au pe ei, iar părinților li se sugerează să achiziționeze niște covoare mai groase pentru sălile de curs!
Constanța altfel!”, a mai scris dr. Cora Maxim-Mitroi.
Primăria Constanța a decis că furnizarea căldurii va începe pe 12 noiembrie. Detalii AICI.
În tot acest timp, primăria închiriază beculețe de Crăciun cu milioane de lei. Detalii în articolul de mai jos.