Orașul în care gunoaiele se aruncă la întâmplare

Constanța este orașul în care gunoaiele se aruncă la întâmplare. De foarte multe ori vedem acest lucru în jurul nostru. Ieri seară au văzut și polițiștii locali.

Pe strada Bărăganului, pe trotuar, era depozitată o grămadă mare de deșeuri. Reprezentanții Direcției Gestionare Servicii Publice, împreună cu polițiștii locali s-au deplasat la fața locului și au sesizat că un operator economic care își desfășura activitatea în zonă a abandonat în afara sediului deșeurile care urmau să fie ridicate a doua zi de operatorul de salubritate. Mai mult decât atât, societatea în cauză pusese deșeurile menajere laolaltă cu cele reciclabile, cu toate că deținea un contract cu o societate care colectează acest tip de deșeu.

Astfel, pentru abandonarea gunoaielor pe domeniu public și pentru nepredarea deșeurilor reciclabile către firma contractată în acest sens, operatorul economic a fost sancționat cu amendă de 20.000 lei, conform Legii 211/2011 și a fost dispusă măsura salubrizării având în vedere că deșeurile nu erau organizate în recipiente specifice. Mai mult decât atât, Primăria Constanța a sesizat Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Constanța.

Această acțiune este doar una din numeroasele acțiuni desfășurate de polițiștii locali cu atribuții în domeniile protecția mediului și ordine și liniște publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală. Zilnic se verifică zonele în care se depozitează deșeuri vegetale, menajere sau inerte și se identifică depozite nelegale, aplicându-se, ori de câte ori este cazul, sancțiuni contravenționale.

Spre exemplu, în urma controalelor efectuate, în data de 24.03.2021, polițiștii locali au depistat, la intersecția Bd. I.C.Brătianu/str. Egalității, trei persoane care au abandonat pe domeniul public o cantitate considerabilă de deșeuri. Acestea au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 4.000 lei pentru nerespectarea prevederilor HCLM 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și Legii nr. 211/2011, privind regimul deșeurilor.

În aceeași zi, polițiștii locali au identificat,  în zona str. Iuliu Maniu/str. Jean Bart,  un depozit nelegal de deșeuri (hârtii, plastice, cartoane). În urma verificării acestuia, au fost găsite mai multe documente cu ajutorul cărora a fost identificat proprietarul acestor deșeuri și sancționat cu amendă în cuantum de 3.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 211/2011. De asemenea, polițiștii locali au dispus măsura de igienizare a  zonei.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

COMPLETARE VIDEO A doua zi de proteste în Constanța. Oamenii au cântat: „Mai bine mort decât comunist”. Au spus și „Tatăl nostru”

lun mart. 29 , 2021
O parte din constănțeni au ieșit pentru a doua zi în stradă, nemulțumiți de măsurile impuse de autorități pentru combaterea coronavirusului. S-au adunat la ora 17.00, în fața Prefecturii, în număr mai mic decât ieri. S-a ascultat melodia celebră a lui Cristian Pațurcă, Imnul golanilor, imnul neoficial al protestelor din […]

V-ar putea interesa și: