Parcul de la Casa de Cultură poartă de acum numele „Parcul Regina Maria”. Primăria a anunțat că a făcut acolo, în ultimul an, investiții majore.
„Vreau să le mulțumesc celor de la Universitatea „Andrei Șaguna”, de la „Colegiul Național de Arte Regina Maria”, celor din presă care au susținut acest proiect și mă bucur că astăzi zona aceea are un nume. Un nume extrem de frumos și într-o perioadă importantă, atât pentru Casa Regală, pentru România dar și pentru Dobrogea”.
„În ultimul an, parcul “Regina Maria” a beneficiat de investiții majore din partea Primăriei Municipiului Constanța. Au fost amplasate peste 80 de bănci, au fost amenajate două locuri de joacă pentru copii, iar trotuarele și aleile din jurul parcului au fost asfaltate.”, a anunțat primăria.
De fapt, locurile de joacă existau dar au fost reabilitate.
În parc sunt și două biserici în curs de construcție de câțiva ani. Autorizația de construcție a fost suspendată de instanță, la solicitarea Asociației Constanța Altfel.
Parohia „Sfânta Treime“, căci despre ea este vorba, a fost înfiinţată în data de 1 noiembrie 2001, prin hotărârea adoptată de Permanenţa Consiliului Eparhial. Tot atunci s-a decis ca, în cadrul parohiei, să se realizeze Catedrala Eroilor cu hramul „Înălţarea Domnului“ şi paraclisul cu hramul „Sfânta Treime“, pe o suprafață totală de 6000 metri pătrați, cedată cu titlu gratuit de primăria Constanța. Proiectele au fost aprobate ulterior de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. Paraclisul a fost construit în 2004 și sfințit în 2008 de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.
Contactați de EVZ, reprezentanții primăriei Constanța au ținut să precizeze că, “sub nicio formă”, decizia Curții de Apel nu înseamnă și demolarea bisericii, construită în mare parte. „Trebuie să vedem ce vor spune în motivare, abia atunci vom ști ce trebuie făcut. Deocamdată, reiese că, momentan, au oprit construcția bisericii. Cel mai probabil, Arhiepiscopia Tomisului va reveni la primărie să se autorizeze, parcurgând din nou, toate procedurile legale, certificate, autorizație etc. Dar în nici un caz nu se poate vorbi de demolarea locașului de cult”, au transmis specialiștii administrației locale constănțene.
Universitatea Andrei Șaguna a cerut, acum un an, ca parcul acesta să se numească Parcul Trianon. În ajutorul său a sărit și președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz. Ar fi fost singurul parc din România cu acest nume. Propunerea nu a fost acceptată. Detalii AICI.
Constanța 100% a susținut încă de atunci, și aveți dovada în text, că denumirea cea mai bună este „Parcul Regina Maria”.