Pe litoral se mai fură la cântar

În cadrul acțiunilor de control desfășurate, la malul Mării Negre, de echipe de comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – în cadrul Comandamentului Litoral 2023 – a fost verificat un restaurant din Constanța unde au fost constatate diverse nereguli și procedure ce pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Restaurantul Mozzafiato, administrat de SC Concept Business Line SRL, despre care este vorba, a fost sancționat cu amenzi contravenționale, în valoare de 32.000 lei și 1 avertisment.

Acestora li s-au adăugat măsura opririi temporare a prestării serviciilor, precum și cea a opririi definitive de la comercializarea și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme.

De asemenea, comisarii ANPC au propus măsura încetării practicilor comerciale incorecte și, din cauza abaterilor repetate față de cele înregistrate la precedentul control din luna iunie 2023, tot în cadrul Comandamentului, au propus închiderea temporară a unității pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni.

„Sincer, credeam că furtul la cântar a rămas departe, în trecutul comerțului românesc. Dar, iată că varianta italienească a acestuia își face loc din nou. Pot înțelege orice, dar nu pot accepta produse sau servicii care pun în pericol sănătatea, viața și, de ce nu, interesele economice ale consumatorilor. Dacă li s-ar fi întâmplat o situație de același gen administratorilor locației, probabil aceștia ar fi țipat ca din gură de șarpe, dar în italiană. Din punctul de vedere al unor operatori economici, mai bine consumatorii ar trimite direct banii și nu ar mai consuma nimic, pe principiul: „N-a băut, n-a mâncat, dar a dat darul la masă…”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Deficiențele constatate au fost:

  • utilizarea unor materii prime, produse sau proceduri nesigure
  • neconcordanțe între gramajele preparatelor finite înscrise în lista meniu și cele rezultate în urma cântăririi produselor, în sensul lipsei la gramaj, în toate cazurile, în defavoarea consumatorilor
  • folosirea unor materii prime sau a unor preparate în afara datei limită de consum
  • folosirea unor produse cu acumulări de gheață și arsuri de congelare, improprii consumului uman
  • utilizarea unor materii prime sau semipreparate fără elemente de identificare
  • depozitarea produselor la temperaturi neconforme, diferite față de cele indicate de producător
  • desfășurarea activității în spații neigienizate
  • lipsa unora dintre autorizațiile de funcționare.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Stație nouă de autobuz în Constanța, lângă Cazino

vin aug. 4 , 2023
Din acest weekend, pe bulevardul Regina Elisabeta din Constanța se înființează o nouă stație: Cazino. Astfel, călătorii de pe liniile 42 și City Tour au ocazia să coboare chiar în fața clădirii-simbol a orașului Constanța, pe sensul de mers către Portul Tomis. Stația a fost amenajată de Primăria Municipiului Constanța, […]

V-ar putea interesa și: