Peste 300 de bolnavi de covid, internați în spitalele din județul Constanța

spital-boli-infectioase-constanta-1

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 28.198 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 675 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Iată decesele raportate azi:

  • Deces nr 673: Femeie, 62 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență cardiacă), decedată în 11.01, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 674: Bărbat, 64 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, hepatită etanolică), decedat în 12.01, la Spitalul de Boli Infecțioase.
  • Deces nr 675: Bărbat, 74 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad III, diabet zaharat tip II, obezitate grad III), decedat în 12.01, la Spitalul Municipal Medgidia.

În acest moment, sunt 310 persoane internate, dintre care 303 din județul Constanța și 7 din alte județe. Ieri erau 325.

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.409 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 1.935 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 279 de cadre didactice, 655 de elevi, 168 de studenți și 82 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.445 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (334), asistenți medicali (665) și personal auxiliar (446).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 84 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 63 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 46 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 78 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 16 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 23 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 646 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 123 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 42.750 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 74 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 12 ianuarie a.c., peste 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.164 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polaris: „Înainte de a arunca la coșul de gunoi un produs, trebuie să ne întrebăm dacă acel produs poate fi reutilizat sau poate fi reparat”

mie ian. 13 , 2021
Tendinta generala este de a privi deseurile ca pe niste materiale fara valoare, care, de cele mai multe ori, ajung la rampa de gunoi. O parte din aceste deseuri sunt materiale reciclabile (hartie, carton, plastic, aluminiu, metal, sticla) care se pot reintoarce in circuitul de productie, sub forma de materie […]
Polaris: „Înainte de a arunca la coșul de gunoi un produs, trebuie să ne întrebăm dacă acel produs poate fi reutilizat sau poate fi reparat”

V-ar putea interesa și: