Peste 700 de ambarcațiuni de agrement au fost verificate de Autoritatea Navală Română

Peste 700 de ambarcațiuni de agrement au fost verificate de Autoritatea Navală Română, conform datelor centralizate de la Căpităniile Zonale din întreaga țară, la finalul campaniei „SOS! Vesta de salvare salvează vieți”. În urma controalelor efectuate în perioada 15.07.2023-15.09.2023 au fost constatate 49 de contravenții privind regimul transporturilor navale, iar însumat amenzile se ridică la 112.600 lei.

Dintre acestea, 26 de amenzi în valoare de 85.000 lei au fost aplicate pe litoral. Personalul ANR  i-a  sancționat pe posesorii de ambarcațiuni de agrement ce nu aveau la bord documentele obligatorii sau acestea erau expirate, nu aveau înscris numele sau numărul de identificare, așa cum prevede legea, sau care au îmbarcat la bordul navei un număr de persoane mai mare decât cel maxim admis.

La nivelul Căpităniilor Zonale au fost verificați  și 35 de agenți economici de transport persoane, dintre care 11 au fost amendați cu 31.000 lei. Totodată, din 508  persoane fizice controlate, 36 au acum de plătit, în total, 45.400 lei după ce s-a constatat fie că nu dețineau certificat de conducător de ambarcațiune de agrement sau se aflau sub influența băuturilor alcoolice, fie exploatau în scopuri comerciale nave ce dețineau permis provizoriu de navigație pentru probe sau ambarcațiunile nu aveau înscrise în condițiile legii numele, numărul de identificare sau portul de înmatriculare.

Din 68 de ambarcațiuni de pescuit verificate doar una a fost amendată cu 2000 lei întrucât nu avea la bord mijloace de stins incendiul corespunzătoare și nici mijloace de salvare.

În această perioada au fost controlate și 46 de zone de agrement nautic, dintre care 34 de pe litoral, iar acolo unde au fost identificate nereguli au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Campania „SOS! Vesta de salvare salvează vieți” a luat sfârșit, dar obligația purtării vestei rămâne o obligație pe tot parcursul anului. Toți cei care sesizează nereguli în ceea ce privește purtarea vestei de salvare sunt rugați să contacteze căpitănia de port din zona în care se află. Lista completă cu numerele de telefon ale căpităniilor din întreaga țară se regăsește pe pagina web a Autorității Navale Române: https://portal.rna.ro/c%C4%83pit%C4%83nii/contact-capitanii  


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Forțele Navale Române au primit o navă de la Marina Regală Britanică

lun oct. 2 , 2023
Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” a primit primul pavilion al navei, odată cu intrarea în serviciul Forțelor Navale Române, în cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri, 27 septembrie, în portul britanic Rosyth, Scoția, în prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă […]

V-ar putea interesa și: