Petrolul a ajuns mai ieftin decât apa plată

petrol

Petrolul a ajuns mai ieftin decât apa, în condițiile în care cererea pentru combustibil a scăzut enorm în ultimele săptămâni.

Prețul la petrol a scăzut la 1,5 dolari per baril, luni, un nivel record. 1 baril înseamnă 158,9 litri, ceea ce înseamnă că litrul de petrol costă aproximativ 4 bani. Mai ieftin ca apa plată.

Pandemia de coronavirus a dus la scăderea cererii. Mai mult, producătorii de combustibil au rămas fără spațiu de stocare, relatează CNBC.

West Texas Intermediate (WTE), referința pentru SUA, a pierdut peste 90%, luni, cazând la nivelul de 1.5 dolari per baril, în condițiile în care există avertismente că spațiile de stocare vor fi pline în câteva săptămâni.

Producerea unui baril costă între câțiva dolari, în Iran, până la peste 15, în Marea Britanie. La costul de producție propriu-zisă se mai adaugă cel de transport, taxele și costul de rafinare.


Prețul de producție al unui baril de petrol. Sursa: Wall Street Journal
Prețul de producție al unui baril de petrol. Sursa: Wall Street Journal

Carantina generalizată impusă în majoritatea economiilor lumii a micșorat masiv cererea de petrol, industria confruntându-se cu o criză majoră. Posibilitatea pentru prețuri negative în Statele Unite crește semnificativ, în aceste condiții, producătorii putând să plătească comercianții pentru a le lua petrolul și să evite, în acest fel, închiderea sondelor înaintea rivalilor lor.

Stephen Schork, editorul buletinului informativ „The Schork Report”, spune că se așteaptă ca spațiul de stocare din SUA să fie terminat în următoarele două săptămâni și a avertizat că, în țară, consumul de petrol scade accelerat.

COMPLETARE 20 aprilie, ora 22.08 CNN scrie că prețul barilului a ajuns sub zero dolari! Detalii AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Programul „Vacanța mare” al lui Streinu Cercel: izolare totală inclusiv pentru unele persoane de peste 40 de ani

lun apr. 20 , 2020
Doctorul Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balș” a propus un proiect pentru perioada de după relaxarea măsurilor de distanţare socială, prin care inclusiv persoanele de peste 40 de ani trebuie să intre în izolare totală. Proiectul intitulat „Programul Vacanța Mare de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID […]
streinu-cercel

V-ar putea interesa și: