Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări, urmare a apariției în spațiul public a unor informații referitoare la construcția unui complex rezidențial de locuințe, pe plaja Corbu, în zona ariei protejate a Rezervației Biosferei Delta Dunării.
Aceștia au constatat că, la data de 10 februarie a.c., reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții au dispus oprirea lucrărilor, în urma constatării unor neconformități.
La data de 26 februarie a.c., întrucât executantul construcției nu a oprit lucrările, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora, potrivit Legii 50/1991.
În cursul zilei de ieri, 10 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Constanța și Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării au efectuat un control în zona menționată, fiind constatat faptul că, în faza de execuție a celor 24 de corpuri de locuințe, nu au fost respectate prevederile acordului de mediu.
„Astfel, societatea comercială (beneficiarul investiției) a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 de lei, precum și măsura complementară de sistare a activității de construire a imobilelor, desființarea lucrărilor și aducerea terenurilor la stare inițială.”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.
Firma a fost amendată și de Garda de Mediu. Detalii mai jos.
Autorităţile au dat toate avizele şi autorizaţiile necesare pentru ridicarea unui complex turistic pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în ciuda faptului că potrivit OUG nr. 57/ 2007, „sunt interzise activităţile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot genera poluarea sau deteriorarea habitatelor, precum şi perturbări ale speciilor pentru care au fost desemnate ariile respective, atunci când aceste activităţi au un efect semnificativ“.
Pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare ar fi urmat să se ridice un sat de vacanţă compus din 24 de căsuţe cu regim de înălţime p+1, restaurant, SPA, drumuri şi parcări, titularul proiectului fiind SC Logis Project SRL.
Prefectura Constanţa a anunţat că a atacat în instanţă autorizaţia de construire a complexului imobiliar de pe plaja Corbu, în urma unui raport transmis de către Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Sursă foto: Adevarul.ro