Politicienilor, dacă vă pasă de producătorii români, de ce nu cumpărați produse fabricate în România?

Politicienii mor de grija producătorilor români. Din păcate, numai la nivel de declarații. Când vine vorba de fapte, lucrurile stau exact pe dos.

Declarațiile demagogice ale politicienilor români nu sunt noi, dar au căpătat un nou avânt în ultimele zile, de când s-a decis închiderea unor piețe. Trimit comunicate sforăitoare, se dau de ceasul morții că se distruge agricultura românească, plâng pe umărul țăranilor autohtoni care nu mai au unde să-și vând marfa. Spun că suntem o colonie nenorocită a Europei, că îi ajutăm pe străini să-și țină deschise supermarketurile. De ce? Evident, pentru a distruge micii producători, pentru ca noi, românii, să umplem buzunarele străinilor și să mâncăm numai plastic important din Olanda și aiurea.

Desigur, nu iese fum fără foc. Au dreptatea lor când spun acest lucru, iar guvernanții greșesc teribil că nu explică motivele care stau la baza acestor măsuri.

Politicienilor nu le pasă însă de țărani. Politicienii aceștia care îi plâng ca din gură de șarpe pe producătorii români, în realitate sunt primii care îi sprijină pe străini. Demagogia și populismul sunt un cancer care îmbolnăvește societatea, o omoară.

Uitați-vă la ce mașini conduc. N-o să vedeți aproape pe nimeni într-o Dacie produsă la Pitești sau într-un Ford fabricat în Craiova. Sunt mașini produse în România, chiar dacă de acționari străini. Oferă locuri de muncă în România, plătesc aici taxe și impozite și nu puține. Zeci de mii de oameni depind de industria auto. (În 2019, Dacia Renault S.A. a avut o cifră de afaceri de 24.671.026.083 lei și un profit net de 662.708.830 lei). Pe politicienii români n-o să-i vedeți însă în Logan, Duster sau Puma, ci în Mercedes-uri sau BMW-uri de lux, care costă cât salariul minim pe mulți ani de zile ai românului.

Promovează produse românești din gură, dar conduc limuzine nemțești.

N-o să-i vedeți pe politicieni nici îmbrăcați din fabricile care mai produc îmbrăcăminte în România. Secuiana? Braiconf? Nu, desigur. Cel puțin Tommy Hilfiger și alte firme de care, sincer, nu prea am auzit, dar care-și vând produsele la preț de Dacie second-hand. Lumotex, fabrica din Mangalia cu marfă de bună calitate, s-a închis.

Promovează produsele românești din gură, dar cumpără haine franțuzești.

Nici n-o să-i vedeți înghesuindu-se prin Jupiter sau Saturn. Poate vor ajunge câteva zile la munte sau la mare în România, dar, vă asigur, cea mai mare a concediului și-l vor petrece în insule exotice sau stațiuni de iarnă de lux din Alpi sau Statele Unite ale Americii.

Promovează produsele românești din gură, dar concediile și le fac în Maldive.

Cu siguranță, este de înțeles că cineva care are bani preferă un Mercedes unei Dacii, haine de firmă, concedii scumpe.

Ce nu este de înțeles deloc este limbajul dublu, ipocrizia de care dau dovadă.

Dragi politicieni, vă pasă de producătorii români? Cumpărați produse românești de câte ori puteți! Renunțați la mașinile de lux, cumpărați mașini produse în România. O mașină are o valoare adăugată mult mai mare decât un castravete, ajutați mult mai mult economia.

Cumpărați produse românești, fiți mândri că pe etichetă scrie „Produs în România”. Creați un brand din asta.

Și, mult mai important decât atât: puneți mâna și ajutați economia României! Lăsați supermarket-urile, care angajează zeci de mii de români și plătesc taxe și impozite statului, și aruncați-vă privirea spre multinaționalele care vin și „uită” să plătească impozite sau plătesc sume derizorii. Ajutați companiile românești, care au ajuns să fie tratate, în propria lor țară, mai rău decât cele străine. Să știți că nu cer nimic în plus, ci doar tratament egal.

Până nu veți face aceste lucruri, să știți că nu vă crede nimeni atunci când îl plângeți pe producătorul român.

Ipocrizia și demagogia nu mai păcălesc pe nimeni. Sper.



Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Toate școlile din județul Constanța trec în sistem on-line pentru următoarele 30 de zile

lun nov. 9 , 2020
Începând cu data de astăzi, 09.11.2020, toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța vor adopta scenariul 3 de funcționare pentru 30 de zile, în conformitate cu un ordin al MEC și ordonanță de urgență, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Așadar, un număr de 108.496 de preșcolari și elevi, […]
elevi scoala online

V-ar putea interesa și: