Pompierii au găsit o componentă de rachetă la țărmul Mării Negre, în zona Periboina – Săcele

​​În cursul serii de 15.01.2023, echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a fost solicitată să intervină pentru ridicarea unui element presupus a fi de muniție, scos la mal de valuri, în zona Periboina – Săcele. 

​La fața locului, echipajul format din trei subofițeri și un ofițer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă.

„Acesta a fost ridicat și depozitat, iar, în cursul zilei de astăzi, 16.01.2023, va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta (motorul rachetei).”, a declarat Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie au obligaţia să apeleze numărul unic 112, să anunţe primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

De asemenea, în cazul descoperirii elementelor de muniţie sunt interzise:

– ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe;

– comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;

– lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;

– introducerea muniţiilor în foc;

– tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură;

– folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte;

– utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale;

– demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Legile distrugerii învățământului, într-o stare mai proastă decât forma inițială!

lun ian. 16 , 2023
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Timiș (AETm), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBc) critică profund noua variantă a legii învățământului preuniversitar publicată pe surse și solicită ferm modificarea ei! Vineri, 13 ianuarie 2023, stiripesurse.ro a […]
elevi

V-ar putea interesa și: