Portul Constanța nu este pregătit pentru sfârșitul războiului din Ucraina

Anton Antoniadis, președintele Asociației Romanian Ports Development

Portul Constanța a atins anul trecut un record de trafic de mărfuri, datorită cerealelor tranzitate prin el, în special a celor din Ucraina. Datele din acest an arată că 2023 va însemna un nou record.

Au existat însă și voci care spun că aglomerația este mult prea mare și că portului românesc nu-i face bine acest trafic.

Sunt însă sau nu benefice cerealele din Ucraina pentru portul Constanța?

„Sunt benefice pentru port! Portul Constanța nici nu a fost proiectat să tranziteze atâta volum de trafic. Nu e o problemă ACUM. Gândiți-vă însă așa. Războiul se va termina, iar Ucraina, măcar pentru o perioadă, nu o să mai aibă porturi la Marea Neagră. Va fi nevoită să vină pe infrastructura apelor interioare, adică Dunării. Totul se va tranzita prin România și Polonia. Va începe reconstrucția Ucrainei. Acum pleacă foarte multă marfă. O să vină însă foarte multă marfă. Greul va fi pe Constanța. Nu ai alte coridoare de transport: avion, cale ferată sau barje. O presiune poate mai mare decât la grâne, poate.”, a declarat Anton Antoniadis, președintele Asociației Romanian Ports Development.

Acesta sune că trebuie să ne gândim ce va fi în continuare.

„Acum nu există om care are o firmă în port să nu-și dorească să aibă un siloz. Prima dorință la peștișorul de aur este „Dă-mi și mie un siloz”. Dar ce faci după aia când încep să intre mărfuri convenționale: ciment, oțel beton, BCA, fier, etc. Unde o să le operezi, cum?”, întreabă acesta, retoric.

Emisiunea poate fi urmărită în întregime mai jos.

Recomandări:

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a criticat dur profitul record realizat de Administrația Porturilor Maritime Constanța VIDEO

Crima organizată din Constanța și corupţia din România pun în pericol securitatea alimentară mondială

În Portul Constanța, directorii au salarii mai mari decât președintele României


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Intersecția de la Casa de Cultură are semafoare noi, dar nu are asfalt

vin aug. 25 , 2023
Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Ion Luca Caragiale au fost finalizate. S-au montat stâlpi de semaforizare suplimentari și corpuri de semaforizare complet echipate cu lămpi led, iar instalațiile electrice au fost înlocuite. Această măsură a fost necesară deoarece conform proiectului de mobilitate urbană […]

V-ar putea interesa și: