Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a anunțat recent că a înființat o parcare nouă în Portul Constanța, dar și un drum nou.
Parcarea are 14.000 de metri pătrați, iar aici pot fi staționate „circa 80 de camioane”, potrivit APMC.
S-a construit și un drum de 2.237 de metri, cu câte o bandă pe sens.
Investiția totală este de 13.467.227,19 lei, fără TVA
Terenul pe care s-a realizat investiția este câștigat din mare, fiind o suprafață pe care, de-a lungul timpului s-au făcut mai multe umpluturi rezultate din excavații.
Investiția este o picătură într-un ocean. Cu o zi înaintea inaugurării oficiale, Constanța 100% a publicat imagini în care sunt surprinse sute de TIR-uri care stau la coadă să intre în port. Șoferii erau parcați pe autostradă, inclusiv pe podul aflat la intrarea în port. Cei care ieșeau din port erau nevoiți să circule pe autostradă.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, promite de vreo doi ani că va rezolva problema parcărilor în port.
În iulie 2022, afirma că a identificat două suprafeţe de teren care pot fi utilizate ca parcare pentru TIR-urile care blochează acum Portul Constanţa. Ministrul a cerut managementului Portului să prezinte „un calendar asumat” pentru realizarea unei parcări de mare capacitate. Atunci șef era Florin Goidea. De atunci, pe la conducere a trecut Florin Vizan, care și-a dar demisia între timp, acum avem alt director, Mihai Teodorescu, specialist în turism. Ce studii și ce avere are noul director general al Portului Constanța, Mihai Teodorescu
„Au fost identificate soluţii rapide pentru blocajul tirurilor din Portul Constanţa! În urma discuţiilor, de astăzi, dintre delegaţia Ministerului Transporturilor şi directorul general al Portului Constanţa, Florin Goidea, cât şi în urma deplasării în teren, s-au identificat două suprafeţe în interiorul Portului care pot fi utilizate ca spaţii de parcare pentru tiruri în vederea defluirii traficului”, spunea în 2022 Grindeanu. Atunci a solicitat şi „un calendar asumat” pentru o nouă parcare de mare capacitate.
Recomandare: Mihai Daraban, CCIR: „Marea Neagră este ca buzunarul mic de la blugi”