Portul Constanța, un punct crucial pe Coridorul Mijlociu care leagă Asia de Europa

În imaginea de mai sus este unul dintre cele mai importante locuri din Constanța. Fără el, nici orașul, nici județul nu ar fi fost ce sunt: intrarea în portul Constanța, străjuită de cele două diguri de larg. Toate navele care ajung în portul Constanța intră pe aici. Și, fără port, Constanța ar fi fost o comună mult mai săracă decât este în prezent. Fotografia este realizată din terminalul DP World. Sursă: Constanța 100%

Constanta Port Business Association, organizație care reunește o serie de operatori importanți din Portul Constanța, a anunțat, pe 29 ianuarie, că pe parcursul anului 2023 și-a consolidat eforturile pentru promovarea și atragerea traficului de mărfuri prin Portul Constanța, un punct crucial pe Coridorul Mijlociu care leagă Asia de Europa prin Marea Caspică si Marea Neagră.

În privința portului Constanța, acesta și-a confirmat potențialul de creștere în ultimii zece ani, prin dezvoltarea capacităților de operare, ca urmare a investițiilor constante realizate de către operatorii portuari. Investițiile în infrastructură și noi capacități de operare au fost dublate de eforturi comerciale constante, concretizate în contracte care au atras volume noi de mărfuri. Astfel, efectele benefice s-au propagat pe întreg lanțul logistic, volumele de trafic înregistrând o creștere consolidată de la an la an, conform celor de mai jos:

În anul 2024, traficul portuar a înregistrat peste 92,5 milioane tone de mărfuri operate, o creștere de peste 22,4% față de traficul total care a tranzitat portul în anul 2022 și de peste 37% față de anul 2021, referințe pentru trendul ascendent din ultimii 11 ani de activitate portuară.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Directorul general al ANR, Cosmin-Laurențiu Dumitrache, a fost numit ambasador maritim al Organizației Maritime Internaționale

lun ian. 29 , 2024
Cosmin-Laurențiu Dumitrache, Directorul General al Autorității Navale Române (ANR) a fost numit ambasador maritim al Organizației Maritime Internaționale (IMO). Numirea s-a făcut de către Organizația Maritimă Internațională (IMO) la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Mandatul este pentru o perioadă de 24 de luni, începând din ianuarie 2024. Cosmin-Laurențiu Dumitrache mulțumește […]
Cosmin Laurențiu Dumitrache, director general ANR

V-ar putea interesa și: