Una dintre cele mai populare prăjituri de casă este cu siguranță negresa, un desert apreciat pentru aromele bogate de ciocolată și textura ușor umedă și pufoasă. Nimic nu se compară cu clipa în care guști din prima ta negresă gătită cu multă dragoste, cu momentul în care te lași învăluit de gustul său irezistibil pe care l-ai obținut atât de ușor!
Este minunat cum din foarte puține ingrediente pe care le ai la îndemână, poți prepara o bunătate atât de gustoasă. Așa că ne-am gândit să te inspirăm cu o rețetă rapidă de negresă numai bună de împărțit cu toți cei dragi indiferent de ocazie. Iar ca să gătești o minunăție de prăjitură cu ciocolată ai nevoie de Făina superioară Boromir și de alte ingrediente de cea mai bună calitate de nelipsit din bucătărie.
Prăjitura cu ciocolată, versatilă și delicioasă
Fiind o prăjitură versatilă, te poți juca în voie cu aromele atunci când prepari rețeta de negresă. În funcție de ingredientele pe care le ai, poți personaliza desertul tău după bunul plac. Gustul de ciocolată și cacao se armonizează perfect cu sosul de vanilie, înghețatele cu fructe sau sosurile de fructe dulci-acrișoare. Sau chiar cu un delicios sos de caramel sărat cu arahide. Pentru un plus de savoare, te sfătuim să folosești în locul ciocolatei cu lapte, o ciocolată amăruie pe care să o topești și să o întinzi la final peste prăjitură. De asemenea, poți renunța la ouă, unt și la ciocolata cu lapte dacă vrei să prepari o negresă de post, însă va trebui să folosești un praf de copt pentru ca prăjitura să crească cât mai mult.
Pufoasele brownies merg savurate oricând, dar parcă au un gust și mai bun când le servești împreună cu familia și prietenii într-o atmosferă caldă ce te invită la povești și relaxare. Dacă vei rezista tentației de a mânca prăjitura până la ultima bucățică, invitații tăi vor fi cu siguranță impresionați de ce deliciu ai preparat cu un efort minim. Și alături de o cafea sau un pahar cu lapte, răsfățul este cu atât mai fermecător. Pentru ca gustul prăjiturii negrese să fie desăvârșit trebuie să urmezi câțiva pași simpli și să folosești ingrediente simple, dar de o calitate excelentă.
Rețetă de negresă pufoasă cu Făina Boromir
Produsă prin măcinarea boabelor de grâu atent selecționate, Făina albă superioară Boromir conferă negresei o textură pufoasă încântătoare ce completează perfect aroma intensă de cacao. Aluatul preparat cu făina fină de la Boromir crește frumos în cuptor și capătă un gust unic pe care îl vor adora toți cei apropiați.
Cu Făina Boromir deserturile tale mult îndrăgite devin și mai gustoase, iar gătitul se transformă într-o adevărată plăcere. Încearcă și rețeta noastră de rulouri de scorțișoară, gustările dulci care merg de minune în orice moment al zilei. Găsești Făina albă superioară pe boromirmarket.ro alături de nenumărate preparate gustoase și produse esențiale cu care să dai savoare mâncărurilor.
Ingrediente negresă simplă
• 150 g ciocolată
• 113 g unt nesărat tăiat bucățele
• 15 g pudră de cacao
• 200 g zahăr granulat
• 1 linguriță esență de vanilie
• 95 g făină albă superioară Boromir
• un sfert de linguriță de sare
• 3 ouă
Mod de preparare prăjitură negresă
PASUL 1
Încălzește cuptorul la 180 de grade și pregătește tava tapetând-o cu hârtia de copt. Poți preîncălzi cuptorul abia după ce termini de preparat aluatul pentru negresă în cazul în care crezi că îți va lua mai mult timp sa finalizezi pașii următori.
PASUL 2
Într-un bol topește la bain marie ciocolata și untul, și amestecă până când se omogenizează compoziția.
PASUL 3
În bolul scos de la bain marie adaugă pudra de cacao și zahărul, și amestecă bine astfel încât zahărul să se dizolve și ingredientele să se armonizeze perfect.
PASUL 4
Adaugă esența de vanilie și ouăle unul câte unul în compoziția de ciocolată, și amestecă până când le integrezi cât mai bine.
PASUL 5
Urmează să adaugi făina și sarea în compoziția de ciocolată și să amesteci în continuare. Dacă preferi ca textura prăjiturii cu ciocolată să fie și ușor crocantă, adaugă și nuci sau arahide zdrobite. Gustul lor se îmbină perfect cu aroma ciocolatei.
PASUL 6
La final, pune aluatul în tavă și lasă-l în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 minute. Acum urmează partea cea mai interesantă căci o poți decora în fel și fel de moduri. Glazurate cu ciocolată, învelite în dulceață de fructe de pădure sau sosuri de caramel, negresele te răsfață din plin cu armonia de savori și texturi care totuși nu eclipsează gustul desăvârșit de ciocolată. Îți dorim poftă bună!
Și nu uita că ne găsești la un click distanță, pe boromirmarket.ro!
(A)