Prefectul a cerut ISJ, DJC și Primăriei Constanța reverificarea întregii documentații a blocului de lângă Lupoaică

prefectul Constanței, George Niculescu
Prefectul Constanței, George Niculescu

Prefectul Constanței, George Niculescu, a verificat acțiunile întreprinse de Instituția Prefectului județului Constanța, până la preluarea mandatului, respectiv finalul anului 2019, în ceea ce privește aspectele referitoare la lucrările începute la terenul situat în Bd. Tomis nr. 49A.

Este vorba despre blocul de lângă Lupoaică, construit de o rudă îndepărtată. Socrul prefectului este văr cu părinții investitorilor.

Astfel, în luna aprilie 2016, Curtea de Apel Constanța a sesizat Prefectura Constanța cu privire a organizarea unui șantier în zona respectivă, apreciind că acest lucru poate reprezenta o etapa prealabilă edificării unei construcții. Prin intermediul documentului s-a solicitat verificarea asupra unui aspect esențial, respectiv dacă pentru teren există Certificat de Urbanism sau Autorizație de Construire, precum și dacă transformarea din spațiu verde a fost făcută în mod legal și s-au solicitat copii ale HCLM-ul privind modificarea PUZ-ului, spune prefectul George Niculescu.

În data de 04 mai 2016, Prefectura Constanța le-a înaintat către Primăria Constanța și a cerut eliberarea documentelor solicitate de către Curtea de Apel Constanța. De asemenea, tot în data de 04 mai 2016, Prefectura a înaintat o solicitare și către ISC Constanța prin care cerea să informații privind avizul de emitere / eliberare a autorizației de construire.

Mergând pe firul documentelor, în 13.05.2016, Primăria Constanța a răspuns Prefecturii indicând că pentru respectivul teren au fost emise în data de 08.12.2015. următoarele documente:

  • Certificat de urbanism pentru cercetare arheologică și organizare de șantier.
  • Certificat de urbanism pentru Elaborare PUD pentru construire imobil P+4.

Mai mult, Primăria a dispus către Direcția Poliția Locală, Serviciul disciplină în construcții să procedeze la verificarea la fața locului. În plus, a transmis către Prefectură toate documentele solicitate.

În data de 27.05.2016, Prefectura trimite către Curtea de Apel Constanța documentele solicitate, așa cum au fost ele primite de la Primărie.

În 03.06.2016, Curtea de Apel face revenire și cere clarificări cu privire la modificarea regimului juridic al terenului respectiv, adică transformarea destinației din parc / spațiu verde în zonă construibilă.

În data de 10.06.2016, Prefectura aduce la cunoștința Primăriei solicitarea Curții de Apel și cere clarificări privind situația terenului și a destinației acestuia.

În 28.06.2016, Primăria aduce la cunoștința Prefecturii și Curții de Apel că a eliberat toate documentele solicitate. În ceea ce privește solicitarea privind clarificarea regimului juridic, supune atenției faptul că aceasta este o formulare incorectă, sens în care recomandă faptul că trebuie făcută referire la regimul economic al terenului și nu la cel juridic, stabilit printr-un certificat de urbanism, emis în conformitate cu reglementările urbanistice aprobate în prealabil. În plus, pune în vedere Curții de Apel faptul că cererea de a anula certificatele de urbanism emise este nefondată!

„Din momentul sesizărilor primite, vă aduc la cunoștință faptul că pentru respectarea ordinii de drept, garantarea drepturilor și îndatoririlor fundamentale ale cetățenilor, am formulat noi adrese către ISC Constanta, Direcția Județeană pentru Cultură și Primăria Municipiului Constanța pentru a verifica întreaga documentație care a stat la baza emiterii avizelor, hotărârilor și a autorizației de construire.”, a conchis George Niculescu.

Mai multe despre acest imobil puteți citi aici:

Ce spun proprietarii acuzați că ar construi peste vestigii: „Arheologii ne-au spus să le îngropăm, noi le punem în valoare”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sistem modern de irigații în Țara Piticilor, programat electronic

joi ian. 23 , 2020
Spațiul verde din Țara Piticilor va fi udat de acum înainte cu apă pentru irigații care provine de la stația de pompare lac Tăbăcărie, grație unui sistem automat, care se programează electronic. Sistemul va fi folosit pentru a iriga o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați, amenajată cu flori, […]

V-ar putea interesa și: