Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, a avut loc ședința Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de îmbolnăviri în masă, în vederea analizării situației județene privind capacitatea de primire a pacienților în spitalele suport-COVID.
În urma datelor analizate, începând de vineri, 22 iulie a.c., sistemul sanitar județean va intra în etapa a doua a Planului Județean de Reziliență Sanitară, gestionat de DSP Constanța.
Astfel, va fi suplimentat numărul de paturi COVID, iar spitalele suport vor putea primi pacienți, după cum urmează:
- Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – 24 de paturi pentru adulți, 10 pentru copii, 12 paturi ATI adulți, 3 paturi ATI copii;
- Spitalul Municipal Medgidia – 10 paturi pentru adulți, 12 pentru copii, 10 paturi ATI adulți;
- Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – 30 de paturi pentru adulți;
- Spitalul Municipal Mangalia – 20 de paturi pentru adulți;
- Spitalul Militar de Urgență – 6 paturi pentru adulți;
- Spitalul Orășenesc Hârșova – 18 paturi pentru adulți, 2 paturi pentru copii.
„În acest sens, la nivelul județului Constanța, în etapa a doua, vor fi disponibile 157 de paturi, dintre care 25 pentru terapie intensivă, comparativ cu prima etapă, în care au fost 91 de paturi alocate, dintre care 12 pentru terapie intensivă. La acest moment, sunt ocupate 45 de paturi din spitalele suport-COVID, dintre care 1 pe secțiile ATI.”, a anunțat instituția.
Din Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de îmbolnăviri în masă fac parte, printre alții, DSP Constanța, SAJ Constanța, principalele unități sanitare din județ, structurile MAI județene, Comandamentul Flotei și CJ Constanța.