Președintele Klaus Iohannis va vizita Delta Dunării cu prilejul Zilei Rezervaţiei Biosferei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua vineri, 1 septembrie, o vizită în Delta Dunării, cu prilejul Zilei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD). Administraţia Prezidenţială arată că vizita în Delta Dunării confirmă preocuparea constantă a preşedintelui Klaus Iohannis pentru problematicile legate de mediu, conservarea biodiversităţii şi limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel naţional şi internaţional şi că are inclusiv rolul de a contribui la găsirea unor soluţii pentru provocările pe care le întâmpină Delta şi la mobilizarea actorilor relevanţi în implementarea unor măsuri optime. Şeful statului se va întâlni, la Tulcea, cu autorităţi centrale şi locale, reprezentanţi ai mediului ştiinţific şi neguvernamental.

„Vizita în Delta Dunării confirmă preocuparea constantă a Preşedintelui Klaus Iohannis pentru problematicile legate de mediu, conservarea biodiversităţii şi limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel naţional şi internaţional. Obiectivele legate de protejarea florei şi faunei bogate trebuie să se îmbine armonios cu dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor care locuiesc în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Pe lângă poluarea cu plastic sau exploatarea insuficientă a resurselor naturale din perspectiva sustenabilităţii, Delta Dunării s-a confruntat în ultimii ani şi cu impactul negativ al schimbărilor climatice, ale căror consecinţe – perioade lungi de secetă, deteriorarea calităţii apei şi scăderea rezervelor de peşte – pun în pericol biodiversitatea unică a Deltei, precum şi bunăstarea comunităţilor care trăiesc în regiune”, precizează Administraţia Prezidenţială. 

Din această perspectivă, vizita Preşedintelui României are inclusiv rolul de a contribui la găsirea unor soluţii pentru provocările pe care le întâmpină Delta şi la mobilizarea actorilor relevanţi în implementarea unor măsuri optime.

„În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, la Tulcea, cu autorităţi centrale şi locale, reprezentanţi ai mediului ştiinţific şi neguvernamental, pentru că protejarea Deltei Dunării are nevoie de implicarea tuturor, dincolo de apartenenţe politice şi de priorităţi pe termen scurt. Valoarea patrimoniului natural al Deltei Dunării a fost recunoscută prin includerea sa în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi în Lista Convenţiei Ramsar. De asemenea, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este inclusă în reţeaua europeană de arii naturale protejate, fiind sit Natura 2000”, se precizează în comunicatul oficial. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Farul pierde în Helsinki și este eliminată din cupele europene

joi aug. 31 , 2023
Echipa Farul Constanţa a pierdut joi seara, în deplasare, scor 0-2, meciul cu HJK Helsinki din manşa secundă a play-off-ului Conference League, şi a fost eliminată din cupele europene. La Helsinki, gazdele au început marcând în minutul 5, prin Bojan Radulovic, dar golul a fost anulat după consultarea VAR, pentru […]

V-ar putea interesa și: