Primăria Cluj: 45 milioane euro din fonduri europene numai pentru transport electric și mai vrea 100. Primăria Constanța: 0 lei din fonduri europene, din 2014 până acum

autobuz în Cluj
Autobuz în Cluj Napoca. Observați că circulă pe o linie specială (foto: Facebook/Emil Boc)

Primăria Cluj-Napoca a depus cereri de finanțare de peste 100 de milioane de euro pentru susținerea transportului electric nepoluant în oraș: 30 autobuze electrice, 50 troleibuze și 24 tramvaie.

„Municipiul Cluj-Napoca are alocată prin Axa 4 din Programul Operațional Regional 2014-2020 suma de 45 milioane euro. Până acum, am depus cereri de finanțare în procent de aproximativ 220%, conform precizarilor că vor fi alocate sume suplimentare in baza documentelor europene și guvernamentale care permit supracontractarea cu până la 200%. De asemenea, suntem pregătiți pentru situatia în care se vor realoca bani de pe alte programe operaționale sau în eventualitatea în care nu se depun suficiente proiecte la nivel național”, a anunțat primarul Emil Boc, duminică, 29 aprilie.

Cererile de finanțare intră în faza de evaluare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest urmând ca, după ce acestea trec de toate etapele de evaluare, să fie transmise către Autoritatea de Management a POR pentru semnarea contractelor de finanțare.

Tot Emil Boc spune că Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public vor susține și din resurse proprii, pe lângă fondurile europene disponibile, trecerea la un transport public nepoluant în oraș, după modelul orașelor europene cu politici publice de susținere a transportului public nepoluant.

Primăria Constanța nu a atras, în ultimii ani, niciun euro din fonduri europene. A spus-o deputatul PNL Bogdan Huțucă.

„Mm solicitat public ministrului Fondurilor Europene să prezinte informații referitoare la proiectele depuse de către administrația locală a Municipiului Constanța, pe toate axele de finanțare deschise, în cadrul exercițiului financiar 2014-2020. Potrivit adresei Ministerului Fondurilor Europene cu nr. 386/27.03.2018, „până în prezent, la nivelul Municipiului Constanța, autoritățile de management au semnat cu beneficiarii 35 de contracte de finanțare, în valoare totală de 406,41 milioane lei, din care aproximativ 271,69 milioane lei reprezintă contribuția UE”. Din această sumă, însă, Primăria Constanța a reușit să atragă… 0 lei, neavând niciun proiect aprobat, banii fiind atrași în cea mai mare parte de agenți economici.”, a precizat Bogdan Huțucă. Detalii AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie la o stație de pompare a RAJA. Apă cu presiune scăzută în mai multe cartiere din municipiul Constanța

Dum apr. 29 , 2018
Pentru remedierea unei avarii survenite în cursul zilei de duminică, 29 aprilie, la nivelul Stației de pompare și tratare Palas din Constanţa, RAJA SA este nevoită să reducă presiunea apei potabile începând cu această seară,  în mai multe cartiere constantene.  În aceste condiții, din seara de sâmbătă, 29 aprilie, ora 22,00, până duminică, 30 aprilie, […]
robinet apa raja

V-ar putea interesa și: