Primăria Constanța s-a pregătit de vreme rea. Ce măsuri au fost luate

Având în vedere prognoza meteo actualizată pentru municipiul Constanța emisă astăzi, 25.02.2018, de către Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în cadrul Primăriei Municipiului Constanța s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență, pentru a fi luate măsurile de prevenție ce se impun.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea atenționează că, în intervalul 26.02.2018 – 01.03.2018, se va institui cod portocaliu de ger, vânt puternic și de ninsori abundente, temporar viscolite, depunându-se un strat consistent de zăpadă. Temperaturile se vor încadra între -11 și -5 grade Celsius iar vântul va prezenta intensificări susținute cu viteze care la rafală vor atinge maximum 90 Km/h.

Prognoza meteo pentru această noapte arată că vor fi condiții de formare a poleiului, iar stratul de zăpadă depus va fi sub 5 cm. Ținând cont de avertizările meteo, în cursul acestei nopți 9 sărărițe vor fi pregătite pentru a împrăștia material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia – Pescărie, bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava – Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei. Zonele vizate în principal vor fi intersecțiile, străzile care se află în pantă, bulevardele, străzile principale și instituțiile publice (spitale, secții de poliție și alte instituții). Totodată, 22 de utilaje cu lamă sunt pregătite pentru a interveni, dacă situația o va impune.

Ținând cont de prognoza meteo pentru următoarea perioadă, SC Polaris M Holding este pregătită să intervină cu un efectiv total format din 9 sărărițe, 22 lame, 25 buldoexcavatoare, 1 autogreder, 7 wolle, 24 autobasculante și 10 freze stradale cu lățimea de lucru de 62 cm.

De asemenea, reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei vor fi pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Poliției Locale împreună cu cei ai Poliției Rutiere vor patrula pentru asigurarea fluenței traficului rutier și vor interveni dacă situația o impune. Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei vor monitoriza permanent situația pe străzile din municipiu și vor solicita intervenția instituțiilor și societăților abilitate.

Serviciul Public de Asistență Socială Constanța este pregătit să ofere adăpost, hrană și ceai cald oamenilor străzii într-un spaţiu cu o capacitate totală de 20 paturi. Pentru persoanele aflate în tranzit care rămân blocate în municipiul Constanța, vor fi asigurate 35 de locuri în spații dotate corespunzător.

Primăria recomandă evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecţiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilităţi. În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă şi impermeabilă pentru a asigura protecţie împotriva vântului. Protejarea extremităţilor şi a feţei este esenţială în prevenirea apariţiei degerăturilor. De asemenea, recomandăm renunţarea la deplasările pe distanţe lungi, în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate adecvat sezonului.

Totodată, recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale.

„Dacă deplasarea este absolut necesară, rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență. Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Reamintim faptul că persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă – 0799606189.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FOTO/VIDEO. A început Codul Portocaliu. Cum arată drumurile din județul Constanța

lun feb. 26 , 2018
Codul Portocaliu de ninsoare și vânt a intrat în vigoare. În județul Constanța a început să ningă puternic de luni dimineață. „Nu este o vreme prea potrivită pentru șoferi. Atenționarea noastră este să limiteze la maxim deplasările”, spune Lucian Lungoci, administratorul RAJDP. Iată cum arată câteva drumuri din județul Constanța […]

V-ar putea interesa și: