Primăria Constanța vrea să înființeze un parc. Va costa de peste 32 de ori mai mult decât unul făcut cu bani privați

Aici ar trebui să se construiască un parc

În locul Galeriilor Soveja va fi amenajat un parc, la care s-au început deja demersurile, a anunțat primarul Constanței, printr-o postare pe rețelele de socializare. Mai exact, a fost aprobat studiul de fezabilitate și s-au finalizat toate etapele de proiectare.

Până atunci, locul este un pericol pentru copii. Detalii AICI.

Amplasamentul viitorului parc Soveja are o suprafață de 5.250 mp și se află pe spațiul fostului bazar Ștefăniță Vodă. Terenul se află în proprietatea municipiului Constanța, iar municipalitatea și-a propus să realizeze aici spații verzi, un loc de joacă și zone de activități sportive.

Primăria municipiului Constanța a eliberat anul trecut un certificat de urbanism pentru amenajarea spațiului public. Conform actului de urbanism cu numărul 1438, este vorba despre „amenajare peisagistică a unui parc și reconfigurare circulații”. Tot atunci, a atribuit prin cumpărare directă contractul pentru serviciul de elaborare documentație tehnico-economică parc Soveja și reconfigurare circulație, etapa studiu de fezabilitate către firma Agorapolis SRL pentru 134.000 lei. Firma a obținut un mai multe contracte de la primărie.

Vergil Chițac spune că primăria în plan amenajarea spațiilor verzi pe o suprafață de 3.375 de metri pătrați și plantarea unui număr de 253 de arbori, 272 de arbuști, 2394 de plante perene și 68 de plante cățărătoare.

Parcul va avea mai multe zone, împărțite în:

  • spații de petrecut timp în aer liber
  • zonă dedicată unui loc de joacă
  • zone pentru activități sportive în aer liber

Printre noile amenajări se va număra și o cișmea cu apă potabilă, iar zona va fi echipată cu elemente de mobilier urban.

Parcul va fi gândit pentru a răspunde nevoilor persoanelor cu dizabilități.

Mai mult decât atât, circulația rutieră și pietonală va fi reconfigurată. Se vor lua măsuri de fluidizare a circulației autovehiculelor spre strada Soveja din strada Ștefăniță Vodă.

„Aceste inițiative reprezintă investiții de peste 16 milioane de lei și proiecte extrem de necesare, având în vedere contribuția pe care o aduc la bunăstarea comunității orașului nostru.”, a spus primarul.

Un calcul aritmetic arată că investiția în parc depășește 610 euro pe metru pătrat.

Recomandare: Cum arată astăzi parcul promis de Primăria Constanța acum trei ani

Reamintim că avocatul Cătălin Filișan, împreună cu mai mulți voluntari, a reușit să facă un parc de la zero. Ovidius Park are 1,2 hectare și a costat puțin peste un milion de lei. Toți banii sunt privați, au provenit din sponsorizări. Nu s-a cuantificat însă totul, pentru că mulți oameni au muncit voluntar, alții au donat diferite materiale. Raportat la metru pătrat, parcul primăriei este de peste 32 de ori mai scump.

Iată cum arată parcul privat.

Recomandare: Cătălin Filișan construiește încă un parc: „Va fi moștenirea pe care o vom lăsa orașului și copiilor/nepoților noștri”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Secretar de stat: oamenii nu își doresc nici locuri de parcare, nici șosele mai late

mar ian. 30 , 2024
Statisticile spun că românii iubesc mașinile. Numărul de autoturisme pe cap de locuitor este mai mare în Constanța, de pildă, decât în bogatele orașe elvețiene. Mașinile creează cel puțin două nevoie: cea de șosele și de locuri de parcare. În toate orașele din țară, numărul mare de autovehicule și numărul […]
Autobuze și autovehicule blocate la intersecția străzii Soveja cu bulevardul Tomis din Constanța

V-ar putea interesa și: