Primăria Constanța vrea să vândă 300 mp de spațiu verde, în Mamaia, unui SRL care construiește o pensiune

Terenul se află în Mamaia, pe malul lacului Situghiol, lipit de un imobil pe care îl construiește SRL-ul care vrea să îl cumpere (foto: http://apmct.anpm.ro)

Primăria Constanța vrea să vândă 300 de metri pătrați de spațiu verde, pe malul lacului, unui SRL care construiește un bloc.

Ca să fim exacți, este vorba despre 304 mp, situați pe malul lacului Siutghiol, pe bd. Mamaia la nr. 465. Terenul face parte din proprietatea privată a municipiului Constanța, iar cererea de cumpărare a fost depusă de SC Sun Mamaia Invest SRL. Referatul de aprobare este semnat de primarul Decebal Făgădău. SRL-ul a depus o cerere de cumpărare pe 12 noiembrie 2018.

Terenul despre care vorbim este chiar lângă un lot pe care SC Sun Mamaia Invest SRL, cu sediul în Buzău, construiește un imobil de 5 etaje, în care va funcționa o pensiune. Terenul pe care se construiește imobilul are 441 mp, iar suprafața construită este de 306,43 mp, adică aproape 70% din total. Pensiunea va avea 14 apartamente și 12 locuri de parcare. Detalii AICI.

În actele oficiale se spune că este vorba despre spațiu verde și că terenul este propus spre cumpărare „în vederea menținerii spațiului verde”. Nimeni nu garantează însă că va fi așa.

Extras din proiectul de HCL

În raportul Direcției Autorizare și Sprijin Agenți Economici din cadrul Primăriei Constanța se arată că „municipalitatea nu intenționează demararea unor programe sau proiecte pe acest teren” de 304 metri pătrați. Tot în document se arată că cel care cumpără poate schimba funcțiunile și celelalte reglementări urbanistice, cu respectarea legii și dacă mai dă niște bani în plus.

Iată care sunt, acum, funcțiunile admise ale acestui teren: alei auto și pietonale, parcări, mobilier urban, corturi provizorii pentru diferite evenimente, locuri de joacă, lăcașuri de cult.

Proiectul a primit aviz pozitiv și de la Comisia nr. 1 a Consiliului Local, condusă de PSD, și de la Comisia nr. 5, condusă de PNL.

Firma este administrată de Stanciu Gabriel și Manole Gheorghe. Potrivit Confidas.ro, în 2018 a avut o cifră de afaceri de 60.000 de lei și un sigur angajat. A avut însă și vremuri mai bune.

Informațiile financiare ale SC Sun Mamaia Invest SRL (sursa: Confidas.ro)

Anul trecut, firma care vrea să cumpere terenul a dat în judecată Primăria Constanța, prin Poliția Locală. Cel mai probabil, a contestat o amendă primită. Procesul e pe rol.

De menționat că la licitație poate participa oricine dorește.

Proiectul va fi supus votului consilierilor în ședința de luni, 30 septembrie. Tot atunci se vor vota și alte proiecte asemănătoare, prin care diverse persoane sau firme vor să cumpere terenuri, la licitație. Printre ei se află și Andrei Bosânceanu, unul din fii magnatului Gheorghe Bosânceanu, care și-a construit o vilă în zona peninsulară, dar și Talpeș George Giuliano, nepotul fostului şef al SIE în perioada 1992 – 1997, Ioan Talpeş.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dosarele X la Medgidia

mar sept. 24 , 2019
Curtea de Conturi a descoperit la Medgidia câteva lucruri demne de Dosarele X, în urma unui audit realizat în vara acestui ani. De exemplu, o mașină care nu mai exista, dar care continua să consume motorină. „Din verificările efectuate a rezultat că un autoturism a fost distrus în urma unui […]
primaria medgidia

V-ar putea interesa și: