Primăria Cumpăna nu a găsit soluții pentru locuitorii ale căror case sunt în pericol să se prăbușească, deși este obligată. Ce spune prefectul Constanței VIDEO

prefect-constanta-mariana-gaju

Malul Canalului Dunăre-Marea Neagră se prăbușește, în zona localităţii Cumpăna, iar zeci de persoane sunt în pericol să rămână fără case. Problema locativă trebuie rezolvată de Primăria Cumpăna, condusă de Mariana Gâju, PSD, de mai bine de două decenii. Instituția însă nu a găsit soluții până acum, deși primele fisuri au apărut acum aproape trei ani.

Iată ce a declarat prefectul Constanței, Silviu Coșa, la Tomis TV, în emisiunea „Punctul pe i”, moderată de jurnalistul Cristian Hagi. Puteți urmări declarațiile de la minutul 20.45.

„La Cumpăna a fost identificat perimetrul care ar trebui eliberat astfel încât tuturor persoanelor de acolo să li se asigure un grad de siguranță mai ridicat decât cel de acum. Persoanele nu au fost relocat de către administrația locală. Relocarea trebuie făcută de administrația locală, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, care are sarcină de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Nu are un termen limită. Noi ținem legătura cu cel care face expertizarea zonei respective ca să ne asigurăm că lucrurile nu scapă de sub control definitiv.”, a declarat prefectul.

Promovare, da, locuințe, ba

Primele fisuri în malul canalului au apărut în mai 2019. Primăria condusă de Mariana Gâju a avut, deci, aproape trei ani să găsească o soluție. De pildă, ar putea să închirieze locuințe celor în pericol, în loc să cheltuie zeci de mii de lei pe cheltuieli precum organizarea de spectacole sau promovarea prin mass-media. Ce să promovezi, în condițiile în care casele stau să fie înghițite de pământ? Iată aici un singur exemplu: Festivalul Rodul Pământului, Cumpăna: 1.500 de lei pentru nou născuți, 5.000 de lei pentru plăcintă, 45.000 de lei pentru publicitate. Sumele sunt consistente și în acest an.

Case construite fără avizul ACN

Să nu uităm: acolo s-a construit fără avizul Administraţiei Canalelor Navigabile (ACN), instituţia care administrează Canalul Dunăre-Marea Neagră. Detalii aici: Primărița Mariana Gâju a permis construcții nelegale, mai mulți înțelepți se străduiesc să rezolve problema. Acum, inspectorii Inspectoratului de Stat în Construcţii verifică fiecare autorizaţie de construire în parte pentru a vedea ce documente au avut oamenii când şi-au ridicat caselor. Rămâne de văzut cine și cum din Primăria Cumpăna a emis autorizații de construire pentru acele locuințe și cine va răspunde.

Recomandare: Mariana Gâju a ajuns strateg militar. Își dă cu părerea despre războiul din Ucraina și cere bani Europei pentru refugiați


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un tânăr biciclist a fost accidentat extrem de grav. Intervine elicopterul SMURD

sâm mart. 12 , 2022
Un tânăr biciclist a implicat într-un accident rutier extrem de grav, sâmbătă dimineață. S-a întâmplat în localitatea Tariverde. Intervin o ambulanță, dar și elicopterul SMURD. Medicii de la Ambulanță spun că victima are 17 ani. Este inconștien, are traume de membru inferior, dar și cranio cerebrale. Este transportat la Spitelul […]
smurd

V-ar putea interesa și: