Primăria Constanța și Confort Urban, societatea comercială aflată în subordinea sa, reabilitează de zor, de câteva luni, trotuarele din oraș.
Măsura este, desigur, necesară, dar în unele cazuri este prea mult, spun constănțenii. De exemplu pe strada Pandurului, unde trotuarele au acum pavele scumpe și sunt foarte late, deși traficul pietonal nu este deloc intens.
Recent, primăria a anunțat că a început lucrările de reabilitare și modernizare a trotuarelor de pe strada Unirii, iar pe strada Bărăganului și la intersecția șoselei Industriale cu bulevardul Aurel Vlaicu continuă lucrările demarate anul trecut.
Așadar, trotuarele existente sunt reabilitate, îmbunătățite.
Există însă zone din Constanța în care locuitorii, care plătesc, de voie, de nevoie, taxe și impozite, nu au nici măcar străzi, de trotuare nici nu se pune vorba. Este vorba, de exemplu, despre cartierele Veterani, Compozitorilor, Baba Novac, dar sunt sigur că exemple sunt mai multe. Oamenii sunt nevoiți să meargă pe stradă, pentru că pur și simplu ori nu există trotuare, ori acestea sunt niște dungi pline de noroi și bălării.
Oamenii de aici plătesc aceleași impozite, deși în urmă cu ceva vreme primarul Decebal Făgădău anunțat că dorește schimbarea modului de impozitare, astfel încât cei care beneficiază de mai multe facilități să plătească mai mult. Detalii în declarațiile de mai jos, din martie 2017. Sunt convins însă că oamenii vor să plătească taxe și impozite, dar să aibă trotuare și străzi.
Nu ar fi oare normal ca prima dată să construiești trotuare, și apoi să le reabilitezi pe cele care există? Întrebarea este retorică.