Primarul Chițac recunoaște că l-a criticat FĂRĂ TEMEI pe Decebal Făgădău

Vergil Chițac cerea fostului primar, în campania electorală, un lucru pe care acesta, legal, nu îl putea face. Foto: Facebook/VergilChițac

Primarul Vergil Chițac a făcut duminică un anunț, pe pagina sa de Facebook, prin care dezvăluie practic faptul că l-a criticat fără temei pe Decebal Făgădău.

„În urmă cu mai bine de șase ani, în martie 2016, vă făceam cunoscută situația locuitorilor de pe strada Prelungirea Câmpinei, pentru care orice ploaie se transforma într-un adevărat calvar. Mi-a atras atenția povestea Ancuței, un copil care rememora perioada când mergea la grădiniță încălțată cu cizme de cauciuc, luptându-se cu noroaiele și cu mizeria. Am încercat atunci să trag un semnal de alarmă pentru cei ce purtau responsabilitatea situației, dar fără succes.”, spune primarul,

Ei bine, acesta afirmă că, din momentul în care a preluat administrația orașului, a știut că trebuie să găsim o soluție pentru problema acelor oameni.

„Am reușit. În ciuda blocajului cauzat de o solicitare de retrocedare, am cadastrat și am intabulat străzile cu pricina și le-am inclus în planul de asfaltare din acest an. Încă mai avem de pus la punct destule lucruri, dar am reușit să urnim lucrurile și am luat măsurile care se impuneau. În definitiv, doar ne-am făcut datoria și am acționat absolut normal și cu bun-simț într-o situație delicată.”, a scris primarul.

Rețineți: a existat un blocaj cauzat de o solicitare de retrocedare. Străzile respective nu erau intabulate și cadastrate atunci când candidatul Chițac cerea asfaltarea lor. Dacă ar fi intervenit pe ele, Decebal Făgădău s-ar fi ales cu un dosar penal și ar fi fost un bun candidat la închisoare.

Vergil Chițac nu ne-a spus acest lucru în 2016. Iată ce scria atunci:

„În urmă cu 10 ani, Ancuţa, o fetiţă de doar 4 ani, se referea la strada Prelungirea Câmpinei din cartierul Viile Noi ca la „strada unde viaţa nu are rost”, pentru că, în fiecare zi, trebuia să înfrunte noroaiele în drumul ei spre grădiniţă. Anii au trecut, mandatele au expirat, Ancuţa are astăzi 14 ani, dar viaţa ei a rămas la fel. În loc de asfalt, a primit doar promisiuni şi un panou electoral la intrarea pe stradă, care a fost demontat imediat după alegerile din 2012. Se lucrează zi lumină la bulevardul Tomis pentru slavă şi fotografii, iar altundeva, tot în Constanţa, Ancuţa nu poate pleca la şcoală fără cizme.”

Acum, primarul afirmă că nu a publicat mesajul pentru laude, ci pentru că „e bine să ne reamintim că ceea ce a lipsit cel mai mult Constanței în ultimii 20 de ani a fost întocmai normalitatea și bunul-simț.”

Dacă e așa, îi indicăm primarului zeci de străzi și trotuare neasfaltate, pe care merg copii care-și pun zilnic viața în pericol. Străzi și trotuare care nu au probleme juridice. E de bun simț și normal să le asfalteze, în loc să arunce milioane de euro pe luminițe, nu-i așa?


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Este ultima săptămână în care vă puteți autorecenza

lun mai 23 , 2022
Persoanele care doresc să participe la recensământ în etapa autorecenzării pot completa chestionarul online pe www.recensamantromania.ro până la data de 27 mai! Ca și până acum, autorecenzarea se poate face acasă sau într-unul dintre punctele de autorecenzare asistată. Dacă din diverse motive, nu reușiți să vă autorecenzați online, puteți primi […]

V-ar putea interesa și: