Primarul Daniel Georgescu, din Limanu, nu mai are bani pentru a plăti utilitățile la sediul Poliției, dar cheltuie sume fabuloase pentru concerte

daniel georgescu
Daniel Georgescu, primarul din Limanu (foto: Facebook)

Primarul Daniel Georgescu, din comuna Limanu, a plătit o sumă fabuloasă, din bani publici, evident, pentru a organiza ziua comunei.

Potrivit datelor furnizate de portalul de licitații publice, Primăria Limanu a făcut două plăți, în valoare de 134.950, respectiv 134.800 lei, fără TVA. În total, 321.002 lei, adică circa 70.000 de euro. Contractele au fost încheiate cu o firmă din București și una din Prahova.

Toate acestea, pentru un spectacol organizat duminică, între 12.00 și 20.00, adică timp de 8 ore. Asta înseamnă că Primăria Limanu a plătit 40.125 de lei pentru ora de spectacol, adică 668 de lei pe minut. La cursul oficial al BNR, reprezintă aproape 150 de euro pe minut!

Desigur, ar putea exista și alte plăți, în afară de acestea.

Una dintre firme a asigurat serviciile tehnice și logistica, adică scena, luminile, toaletele ecologice, spălătoarele, dar și producția publicitară. Cealaltă firmă a fost plătită pentru a aduce artiști. Este vorba despre Liviu Vasilă și grupul Teleormanul, Cornelia și Lupu Rednic, Mahala Rai Banda, Lorenna, Gică Coadă și Staia de Vreari, Mandinga. Din acești bani s-a plătit și masa și transportul artiștilor.

La serbările comunei au participat mai mulți lideri din PSD Constanța.

Cu o sumă aproximativ egală, adică 328.000 de lei, Primăria Limanu a reabilitat, în luna iunie, trei străzi: Ion Creangă, Tudor Vladimirescu și Albatros. Cu banii s-au efectuat lucrări de curățare, frezare, rearanjare borduri dislocate, refacere trotuar din pavele, refacere strat suport din piatră spartă, procurare, transport și așternere mixtură în strat de maximum 4 cm, aducere la cotă capace cămine, management de trafic, etc.

Deși a cheltuit sute de mii de lei pentru câteva ore de spectacol, primarul din Limanu a dat afară din sediu poliția, motivând că nu mai are bani pentru plata cheltuielilor de întreținere.

„Având în vedere faptul că în perioada imediat următoare unitatea administrativ teritorială comuna Limanu intenționează să inițieze demersuri în vederea efectuării unei expertize pentru reabilitarea imobilului construcție școală Vama Veche, din localitatea Vama Veche, str. Mihail Kogălniceanu nr. 35, spațiu în care dumneavoastră vă desfășurați activitatea fără a deține forme legale  asupra acesteia, vă înștiințăm pe această cale că este necesar să procedați, în termen de cinci zile, la eliberarea imobilului în cauză. 

De asemenea, precizăm că la acest moment nu mai există resurse bugetare, în cadrul bugetului local al comunei Limanu pentru plata cheltuielilor de întreținere și funcționare a acestui spațiu“, se arată într-o adresă a semnată de primarul Daniel Georgescu, PSD.

După ce adresa a fost făcută publică, acesta a venit cu o explicație.

Primarul comunei Limanu a transmis o serie de precizări referitoare la acest incident. Le redăm integral.

„Biroul de Politie Vama Veche – 2 Mai, ce aparține de Sectia 3 Politie Rurala Mangalia nu are sediul in cladirea la care se face referire in materialele aparute in mass-media. In perioada sezonului estival, ca urmare a unei intelegeri verbale, acest birou a functionat, fara forme legale, intr-un spatiu pus la dispozitie de primăria comunei Limanu in localitatea Vama Veche, la adresa Mihail Kogălniceanu numarul 35. Am agreat aceasta modalitate de organizare pentru a asigura operativitate in cazul unor solicitari de interventie. Precizez ca aceasta solutie a fost una temporara, pentru perioada de varf a sezonului estival, cand localitatile 2 Mai si Vama Veche devin extrem de aglomerate. Sectia 3 Politie Rurala Mangalia are un post permanent, intr-o cladire ce apartine Ministerului Afacerilor Interne in localitatea Limanu. Imobilul ce se afla la adresa Mihail Kogalniceanu la numarul 35 este din punct de vedere legal inregistrat ca si Scoala Vama Veche. Cladirea este intr-o stare avansata de degradare si potrivit calendarului de lucrari al Primariei Limanu urmeaza sa intre in proces de reabilitare. Este o cladire de utilitate publica, iar consolidarea imobilului trebuie sa se desfasoare conform procedurilor legale. In plus, starea avansata de degradare a cladirii reprezinta un risc major pentru viata oricui. Acuzatiile potrivit carora a fost trimisa o nota de evacuare ca urmare a unui conflict dintre mine si reprezentanti ai Sectiei 3 Politie Rurala Mangalia sunt nefondate. Nu neg faptul ca am avut un dialog intens cu dumnealor, dar sunt obligat sa respect legislatia in vigoare si normele institutionale. De altfel, sunt dezamăgit de modul in care am fost atacat, total nejustificat in contextul in care singura mea preocupare a fost siguranta celor care isi desfasoara activitatea intr-o locatie ce apartine Primariei Limanu.”

Se ridică întrebarea: dacă această clădirea era în stare avansată de degradare și punea în pericol viața celor care stăteau în ea, de ce le-a mai propus primăria, de la bun început, această variantă?

Reamintim că, timp de mai mulți ani, primarul din Limanu nu a reușit să asfalteze o groapă aflată pe strada principală din Vama Veche. A reușit să facă acest lucru la scurt timp după ce Constanța 100% a atras atenția asupra problemei, în vara acestui an.

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RUȘINOS În TELEORMAN și VASLUI sunt mai multe locuri de muncă decât în CONSTANȚA

sâm sept. 15 , 2018
Dacă vreți să vă angajați în Constanța, aveți ghinion. În prezent sunt foarte puține locuri de muncă disponibile. Mai puține, dacă vă vine să credeți, decât în Teleorman sau Vaslui, de exemplu, județe pe care noi, constănțenii, le considerăm înapoiate din punct de vedere economic. De fapt, Constanța nu se […]
muncitor zugrav

V-ar putea interesa și: