Proiect de 15 milioane euro pentru protecția mediului în Portul Constanța

port-constanta

A fost finalizată o nouă stație de tratare a apelor uzate colectate de la nave, reprezentând ultima etapă a proiectului „Modernizarea infrastructurii și protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT“. Stația este amplasată pe o platformă nou creată în cadrul proiectului.

Proiectul „Modernizarea infrastructurii și protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT“ este finanțat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility).

Bugetul total al proiectului este de 15,03 milioane euro din care: 85% rata de finanțare CEF și 15% contribuție de la bugetul de stat.                           

Prin intermediul proiectului au fost realizate:

a. Modernizarea infrastructurii portului Constanța prin prelungirea în aliniament a cheului de acostare existent, aferent Danei DA2, cu o lungime de 130 metri și crearea unei platforme în spatele noului front de acostare, cu o suprafață de 4.370 metri pătrați, pentru echiparea cu diverse utilități necesare proceselor tehnologice specifice navelor tehnice;
b. Amplasarea de echipamente și utilități pe platforma nou creată, inclusiv o nouă instalație de tratare a apelor uzate colectate de la nave, în scopul separării și tratării acestora;
c. Îmbunătățirea accesului maritim în Portul Constanța prin înnoirea și modernizarea sistemului de semnalizare aferent bazinelor portuare și a șenalului navigabil;
d. Modernizarea parcului de nave tehnice al Portului Constanța prin achiziția unei nave tanc autopropulsat 500 TDW multifuncționale, pentru colectarea deșeurilor de la nave. Nava multifuncțională Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și asigură preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

„Proiectul PROTECT îmbunătățește accesul maritim în portul Constanța, CN APM SA înnoind și modernizând sistemul de semnalizare aferent bazinelor portuare și șenalului navigabil. Necesitatea implementării acestui proiect a rezultat din obligația CN APM de a asigura, în calitate de administrație portuară, o serie de facilități privind infrastructura, condițiile de mediu și de siguranță a navigației.“, a declarat Florin Vizan, directorul general al CN APM SA.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Campanie Rompetrol. Poți câștiga mașini Fiat 500

mar aug. 29 , 2023
Rompetrol Downstream, divizia de retail din România a KMG International, derulează campania „Încă o veste bună de la Rompetrol”, pentru a premia clienții Rompetrol. „Suntem mereu alături de clienții noștri la drum și dorim să le mulțumim pentru încrederea lor, oferindu-le premii de care să se bucure în călătoriile lor. […]
rompetrol

V-ar putea interesa și: