Proiect derulat de CMSN: „Zonele umede – tărâmuri fără vârstă”

CMSN (2)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor umede, Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa derulează o serie de activităţi dedicate acestui eveniment, sub titlul „Zonele umede – tărâmuri fără vârstă”.

Acest proiect educativ, înregistrat şi pe site-ul RAMSAR (http://www.worldwetlandsday.org/display-event) se derulează în perioada 02.februarie – 04 martie 2016.

La sediul Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa a avut loc activitatea-dezbatere „ Zonele umede – tărâmuri fără vârstă”, la care au participat elevii claselor a IXa, aXI a şi aXIIa. Obiectivele urmărite au fost: cunoaşterea termenului de zonă umedă, a tipurilor de zone umede, conştientizarea importanţei acestor zone atât pentru oameni cât și pentru mediu, semnificația Zilei Internaționale a Zonelor Umede.

Elevii şi-au prezentat punctele de vedere cu privire la tema aleasă de RAMSAR pentru celebrarea acestei zile în 2016- „Zonele umede – izvor de viață și dezvoltare durabilă”, dar şi lucrări privind ariile protejate din Dobrogea care au şi zone umede în componenţă.

Pe parcursul lunii februarie se va organiza o excursie pentru elevii Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa implicaţi în proiect, pentru ca acestia:

  1. să realizeze fotografii într-o zonă umedă, cu care să se poată înregistra în concursul RAMSAR;
  2. să vadă în teren ce este o zonă umedă, să recunoască relieful, flora şi fauna caracteristice
  3. Cu imaginile realizate de elevi în expediţia în teren se va organiza o foto expoziție, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa

Coordonatorul acestor activităţi: drd. Angelica Curlisca (şef secţie Delfinariu-CMSN Constanţa) alături de profesorii: Topor Narciza şi Dumitru Iuliana din partea Liceului Teoretic „Decebal” Constanţa.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În Henri Coandă se mai construiesc 16 blocuri. Sunteți de acord?

mar feb. 2 , 2016
În campusul social Henri Coandă se vor mai construi 16 blocuri. La șase dintre ele se lucrează deja. Trei dintre ele vor fi destinate persoanelor evacuate din casele naționalizate. Pentru 10 din aceste blocuri noi nota de plată pe care o vom achita este de circa 7,5 milioane euro, potrivit […]

V-ar putea interesa și: